ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίαση του “Κόλπου της Μεγάλης Ελλάδας” στη Σύβαρη. Συνεχίζεται η ευαισθητοποίηση στο Ιόνιο Τόξο

 

Σε έναν κόσμο όπου η ανόητη αψιμαχία των κοινοτοπιών φαίνεται να υπερισχύει των αυθεντικών προκλήσεων, οι παρουσιάσεις του εκδοτικού έργου «Ο Κόλπος της Μεγάλης Ελλάδας» (La Baia della Magna Graecia) ανέβασαν τις φωνές τους, εφιστώντας την προσοχή σε αυτό που πραγματικά έχει σημασία.

Οι επτά τοποθεσίες (Corigliano-Rossano, Κρότωνας, Longobucco, Campana, Cariati, Mirto-Crosia, Σύβαρη) που φιλοξένησαν τον συγγραφέα και τον Εκδοτικό Οίκο από τις 21 Ιουλίου έως σήμερα έχουν μετατραπεί σε πραγματικούς χώρους εκπαίδευσης για προβληματισμό σχετικά με τη λεπτή και ζωτικής σημασίας για ολόκληρη την επικράτεια του Ιονίου. Μια εγκάρδια και πληθυντική συζήτηση εμφανίστηκε παντού.

Η τελευταία παρουσίαση, κατά σειρά χρόνου, στο υπέροχο σκηνικό του Minerva club resort στη Μαρίνα της Σύβαρης. Με την προσεκτική μεσολάβηση του Eugenio Forciniti, επικεφαλής του blog Il Pittulo, οι παρεμβάσεις του Προεδρικού τραπεζιού διαδέχονταν η μία την άλλη. Μετά τους θεσμικούς χαιρετισμούς του δημάρχου του Cassano, Gianni Papasso, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να δούμε νέους διοικητικούς ορίζοντες που μπορούν να προγραμματίσουν εκ νέου μια πολυαναμενόμενη εδαφική αναδιοργάνωση, μίλησε ο μηχανικός Luigi Sauve, ιδιοκτήτης της δομής υποδοχής. Αφού χαιρέτησε τους συμμετέχοντες στη συνάντηση, ήλπιζε, για την επικράτεια του Ιονίου, να αντλήσει από τις σκέψεις και τις προγραμματικές γραμμές που προτείνουν μυαλά με ευρύ πολιτικό όραμα.

 

Εδώ το link του βίντεο της παρουσίασης στο YouTube:

https://fb.watch/mTU1T3c1YJ/

 

Πηγή: https://bit.ly/3EBG9Rn

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *