ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκή ημέρα πολιτιστικής κληρονομιάς στη Νάπολη: είσοδος με 1€ στα μουσεία

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021 στη Νάπολη και την Καμπανία: είσοδος με 1€ σε μουσεία το βράδυ

 

Μουσείο Capodimonte

 

Το βράδυ του Σαββάτου ισχύουν ειδικές είσοδοι με μόνο 1€ σε ιταλικά μουσεία και πολιτιστικούς χώρους, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία, με αφορμή τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Για την περίσταση, πολλά μουσεία και χώροι κρατικού πολιτισμού θα οργανώσουν ξεναγήσεις, έκτακτα εγκαίνια και ψηφιακές πρωτοβουλίες με θέμα «Πολιτιστική κληρονομιά: ΟΛΑ συμπεριλαμβάνονται!». Για την περίσταση, το βράδυ του Σαββάτου 25 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν έκτακτα εγκαίνια κρατικών μουσείων με είσοδο με συμβολικό κόστος 1€ (εξαιρουμένου του φιλοδωρήματος που προβλέπεται από το νόμο).

Βασιλικό Παλάτι Νάπολης

 

Είναι πιθανό να ενταχθούν όλα τα κρατικά μουσεία, αλλά σας συμβουλεύουμε, πριν πάτε, να καλέσετε ή να ελέγξετε στην επίσημη ιστοσελίδα τα μουσεία που συμμετέχουν σε αυτόν τον σύνδεσμο που ενημερώνεται συνεχώς (επιλέγοντας την περιοχή της Καμπανίας)

Οι πρωτοβουλίες που είναι ήδη γνωστές για το βράδυ του Σαββάτου με είσοδο 1€
Προς το παρόν έχουν ήδη γνωρίσει κάποιες πρωτοβουλίες για το βράδυ του Σαββάτου:

  • Βασιλικό Παλάτι της Νάπολης – έκτακτο άνοιγμα του Ιστορικού Διαμερίσματος, από τις 20:00 έως τις 23:00 (τελευταία είσοδος στις 22:00) με εισιτήριο 1 ευρώ. Είσοδοι με ποσόστωση έως 20 ατόμων κάθε 10 λεπτά, οι κρατήσεις πραγματοποιούνται στην ιστοσελίδα coopculture.it. – Πρεμιέρα της ταινίας Μικρού Μήκους About Almost Home, αφιερωμένη στην εγκατάσταση «Σχεδόν Σπίτι – The Rosa Parks House Project» του Ryan Mendosa, στο Cortile d’Onore στις 19:30, με ελεύθερη είσοδο. Εκδήλωση με τη συνεργασία του Ιδρύματος Morra Greco. Απαιτείται πράσινη κάρτα (Green Pass).

 

Μουσείο Capidomonte

 

  • Μουσείο Capodimonte – Έκτακτα εγκαίνια από τις 19:30 έως τις 22:30 (τελευταία είσοδος 21:30), του μουσείου με είσοδο 1€ (εξαιρουμένου του φιλοδωρήματος που απαιτείται από το νόμο). Συνιστάται ανεπιφύλακτα η κράτηση. Το κοινό θα είναι σε θέση να θαυμάσει τις συλλογές και τις εκθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη: Napoli Napoli. Di lava, porcellana e musica (μέχρι τις 10.10.2021), Raffaello a Capodimonte. L’officina dell’artista (μέχρι τις 24.10.2021), Santiago Calatrava. Nella luce di Napoli (μέχρι τις 24.102021), Diego Cibelli. L’arte del Danzare assieme (μέχρι τις 17.10.2021) και του Paolo La Motta. Το Capodimonte incontra la Sanità (17.10.2021). Για τις 2 τελευταίες εκθέσεις, οι καλλιτέχνες θα προσφέρουν μια ειδική ξενάγηση στις εκθέσεις τους με υποχρεωτικές κρατήσεις στο mu-cap.accoglienza.capodimonte@beniculturali.it: 20:00 μ.μ. – Diego Cibelli – 20:30. – Paolo La Motta. Η είσοδος στο μουσείο με πράσινη κάρτα (Green Pass) είναι υποχρεωτική.

 

Αρχαιολογικό Πάρκο του Ercolano
Αρχαιολογικό Πάρκο του Ercolano

 

  • Αρχαιολογικό Πάρκο Ercolano – Το πάρκο θα πραγματοποιήσει έκτακτα εγκαίνια το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, στο οποίο θα πραγματοποιηθεί, κατ’ εξαίρεση, η εκδήλωση «Οι Παρασκευές του Ercolano» και θα προσφερθεί στους επισκέπτες με ειδικό κόστος 1€. Κρατήσεις και αγορά εισιτηρίων στον  ιστοχώρο ticketone.it. Απαιτείται είσοδος με πράσινη κάρτα (Green Pass).

 

  • Μνημειώδες Συγκρότημα Villa Rufolo Ravello – Έκτακτα βραδινά εγκαίνια, στη συμβολική τιμή του 1€, με αφορμή τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Κρατήσεις απαιτούνται μόνο στην περίπτωση ομάδων από 6 έως 10 άτομα κατ’ ανώτατο όριο.

 

  • Όλες τις άλλες πρωτοβουλίες θα τις βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του συνδέσμου που ενημερώνεται συνεχώς (επιλέγοντας την περιοχή της Καμπανίας).

 

Πηγή: https://www.napolidavivere.it/2021/09/22/giornate-europee-del-patrimonio-2021-a-napoli-e-in-campania-ingressi-a-1-e-nei-musei-di-sera/ 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *