CROTONIATIDE ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Κρότωνας γιορτάζει την έναρξη της τουριστικής σεζόν με προβολή του ελληνικού πολιτισμού (φωτ./βιντ.)

 

Η έναρξη της τουριστικής περιόδου είναι πλέον γεγονός και στον Κρότωνα οι προετοιμασίες έχουν αρχίσει για τα καλά. Την παραθαλάσσια Ιόνια πόλη επισκέπτονται σχεδόν 3 κρουαζερόπλοια την εβδομάδα με τουρίστες από ΗΠΑ, Γερμανία αλλά και υπόλοιπη Ιταλία. Πολιτιστικοί φορείς και σύλλογοι της πόλης, όπως η Scuola Guardia Krotoniate και η Scuola di danza Olimpia – “Le Krotoniadi” προετοιμάζουν ιστορικές αναπαραστάσεις προκειμένου να υποδεχθούν τα πλήθη των τουριστών που αποβιβάζονται στην πόλη.

Κροτωνιάτες οπλίτες στην είσοδο του Palazzo Piro

Οι εκδηλώσεις διαμοιράζονται σε χωρικό επίπεδο από το ναό της Λακίνιας Ήρας (Capocolonna), το τοπικό Αρχαιολογικό Μουσείο καθώς την γκαλερί Cavarretta στο Palazzo Pirro στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Στο τελευταίο, το οποίο είναι μία μεγάλη γκαλερί σε στυλ μουσείου, συμμετέχουν άτομα από τους συλλόγους με πλήθος αντικειμένων εποχής αναπαριστώντας αυθεντικές ιστορικές σκηνές. 

 

 

Οι τουρίστες με την άφιξη τους εκεί, βρίσκουν τους αρχαίους Κροτωνιάτες οπλίτες παρατεταγμένους στην είσοδο και στο εσωτερικό τις χορεύτριες Krotoniadi που χορεύουν σε αρχαιοελληνικό στυλ (της Μεγάλης Ελλάδας).

Οι Κροτωνιάτες ξέρουν να τιμούν την ιστορία και προσφέρουν μία μοναδική στο είδος της εμπειρία που σίγουρα μένει αξέχαστη και αξίζει την επίσκεψη.

 

*Το οπτικοακουστικό υλικό είναι μία ευγενική χορηγία του Antonio Parrotta (πρόεδρους αθλητικού συλλόγου Scuola Guardia Krotoniate)

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *