ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ζημιές στη Νάπολη από τη νεροποντή

Νεροποντή στη Νάπολη και την επαρχία της: δρόμοι σαν ποτάμια και καταρρεύσεις

Πλημμύρες στη Νάπολη και στην επαρχία εξαιτίας της νεροποντής από τις πρώτες πρωινές ώρες στην πόλη. Κρίσιμη κατάσταση με δρόμους σαν ποτάμια στο Marano της Νάπολης και του Castellammare di Stabia. Στην Pianura πλημμύρες κοντά στις σκάλες της στάσης Eav ai Pisani.

Κρισιμότητα, όπως αναφέρει η δημοτική σύμβουλος Carmine Meloro στη Νάπολη επίσης λίγα βήματα από την Piazza Nazionale. Η Via Rimini έχει κλείσει για την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών λόγω αποκόλλησης των λαμπτήρων του δρόμου. Ευτυχώς, μόνο υλικές ζημιές, κανείς δεν τραυματίστηκε. Η εταιρεία Citelum – που ασχολείται με τον φωτισμό της πόλης – έχει ήδη ειδοποιηθεί για την αποκατάσταση της κατάστασης των χώρων. Κινητοποιήθηκαν εθελοντές της περιφερειακής πολιτικής προστασίας για να στηρίξουν τους Δήμους.

 

 

Στη via Chiatamone ένας τοίχος αντιστήριξης κατέρρευσε σήμερα το πρωί και ένα δέντρο κατέρρευσε κοντά σε ένα σχολείο στο Παυσίλυπο (Posillipo). Τόσος τρόμος αλλά δεν καταγράφηκε τραυματισμός. Θυμίζεται ότι τα σχολεία είναι ανοιχτά σήμερα στη Νάπολη, ενώ έχουν παραμείνει κλειστά σε πολλές πόλεις της επαρχίας.

 

Πορτοκαλί συναγερμός για τον καιρό στις 3 και 4 Νοεμβρίου

Η πολιτική προστασία της περιφέρειας της Καμπανίας παρέτεινε την προειδοποίηση για τις καιρικές συνθήκες έως τις 23:59 την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, σε επίπεδο Κίτρινο σε ολόκληρη την επικράτεια, εκτός από τις περιοχές 7 και 8 (Tanargo και Basso Cilento).

Μια προειδοποίηση για τον καιρό που εκδόθηκε από την Περιφέρεια Καμπανίας για την περιφέρεια της Καμπανίας ισχύει σήμερα μέχρι τις 8: 00 π.μ. με τις ακόλουθες διευκρινίσεις:

– Πορτοκαλί επίπεδο στις περιοχές 1,2,3 και 5 (Ζώνη 1: Πεδιάδα της Καμπανίας, Νάπολη, Νήσοι (Isole), Περιοχή Βεζούβιου· Ζώνη 2: Alto Volturno και Matese· Ζώνη 3: Χερσόνησος του Amalfi και Sorrento, Sarno Monti και Monti Picentini· Ζώνη 5: Tesco και Alto Sele).

– Κίτρινο επίπεδο στις υπόλοιπες περιοχές της Καμπανίας.

Η τοπική βροχή αναμένεται επίσης για την ημέρα της Πέμπτης, επίσης λόγω των έντονων κατακρημνίσεων και των ριπών ανέμου.

Αυτή η εικόνα του καιρού σχετίζεται με μια πιθανή τοπική υδρογεωλογική αστάθεια με κρισιμότητα κίτρινου επιπέδου και πιθανά φαινόμενα πρόσκρουσης στο έδαφος όπως: 

  • επιφανειακές απορρές και πιθανά φαινόμενα μεταφοράς υδάτων,
  • Πιθανή πλημμύρα υπόγειων δωματίων και αυτών στο ισόγειο
  • Επιφανειακή ροή υδάτων σε οδοστρώματα, πιθανά φαινόμενα παλινδρόμησης συστημάτων απόρριψης όμβριων υδάτων με υπερχείλιση και εμπλοκή κατεστραμμένων περιοχών
  • Αύξηση των υδατομετρικών επιπέδων των υδάτινων ρευμάτων, με πλημμύρες των γειτονικών περιοχών, και λόγω τοπικών κρίσιμων φαινομένων (πώληση, στένωση κ.λπ.)
  • Πιθανές πτώσεις βράχων σε πολλά σημεία της επικράτειας.
  • Περιστασιακές κατολισθήσεις που συνδέονται με ιδιαίτερα εύθραυστες υδρογεωλογικές συνθήκες, λόγω του κορεσμού των εδαφών ακόμη και επί απουσίας βροχοπτώσεων.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Καμπανίας συνιστά στους αρμόδιους φορείς να τηρούν σε ισχύ όλα τα μέτρα που αποσκοπούν στον μετριασμό και την αντιπαράθεση των αναμενόμενων φαινομένων, σύμφωνα και με τους αντίστοιχους δημοτικούς σχεδιασμούς.

Πηγή: https://www.napolitoday.it/cronaca/bomba-acqua-napoli-3-4-novembre-2021.html

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *