ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κακοκαιρία στις Συρακούσες

Συρακούσες, καταιγίδα και καταρρεύσεις: άνθρωποι στις οροφές των αυτοκινήτων

 

Η κακοκαιρία επιστρέφει στη Σικελία και πλήττει την ανατολική περιοχή με πολύ ισχυρές καταιγίδες. Πριν από λίγες ώρες υπήρξε μια ξαφνική καταιγίδα μεταξύ Κατάνης Έννα και Μεσσήνης. Ο καιρός της πολιτικής προστασίας, που ανακοινώθηκε από την Il Meteo.it, απαθανάτισε μια ξαφνική και τεράστια καταιγίδα μεταξύ τριών επαρχιών. Πολύ ισχυρός άνεμος και βροχή και στο Νίσσενο, όπου ήταν απαραίτητο να κλείσει ο κρατικός δρόμος προς την κυκλοφορία. Πριν από λίγα λεπτά, όμως, η βόμβα νερού που έπληξε τις Συρακούσες, με πλημμύρες και φόβο μεταξύ κατοίκων και οδηγών που κυριολεκτικά παγιδεύτηκαν, σε σημείο να σκαρφαλώσουν στις στέγες των αυτοκινήτων τους για να φτάσουν σε ασφαλές μέρος.

 

 

Ο τοίχος που κατέρρευσε

Η καταιγίδα προκάλεσε ζημιές από το ένα άκρο της πόλης στο άλλο: η πολιτική προστασία τέθηκε σε δράση μαζί με την αστυνομία. Στην οδό Calabria ένας τοίχος υποχώρηση από τη δυνατή βροχή, συντρίβοντας ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν τραυματίστηκε κανείς. Οι πλημμύρες βύθισαν τα σταθμευμένα αυτοκίνητα, τα δέντρα έπεσαν και κατέληξαν στο δρόμο. Πυροσβέστες εργάζονται για να εξασφαλίσουν τους αυτοκινητιστές, δεκάδες οι κλήσεις στην επαρχιακή διοίκηση για πλημμύρες σε σπίτια στο ισόγειο, καταστήματα και υπόγεια.

 

 

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Και δεν θα καλυτερέψει τις επόμενες μέρες στη Σικελία. Όχι μόνο η αναταραχή στον Ατλαντικό που διατρέχει τη χώρα μας, αλλά ένας πραγματικός μεσογειακός κυκλώνας που θα φέρει κακοκαιρία από το βράδυ της Κυριακής στο νησί. Το Σαββατοκύριακο που πρόκειται να ανοίξει, και τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας, θα έχει ως πρωταγωνιστές αυτά τα δυο μετεωρολογικά φαινόμενα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Antonio Sanò, διευθυντή και ιδρυτή της ιστοσελίδας www.iLMeteo.it.

 

Πηγή: https://livesicilia.it/2021/10/22/siracusa-tempesta-maltempo-crollo-meteo/

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *