ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αβέβαιο χρονοδιάγραμμα για το τούνελ Quattro Giornate στη Νάπολη

 

Τούνελ Quattro Giornate: αβέβαιοι χρόνοι για τις εργασίες

 

Ο διοικητής της Αστικής Αστυνομίας: «Έτοιμο εναλλακτικό σχέδιο κυκλοφορίας». Ο Manfredi: «Απαράδεκτο, η Διοίκηση γνωρίζει για τη διείσδυση υδάτων εδώ και μήνες». Κοινωνική ανάρτηση του Edoardo Cosenza, πιθανό δημοτικού συμβούλου: «Επαναλειτουργία σύντομα και με ασφάλεια».

 

Δεν γνωρίζουμε τον χρόνο που απαιτείται για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στη σήραγγα Quattro Giornate, η οποία έκλεισε μετά από διείσδυση νερού που την καθιστά επικίνδυνη για τους πολίτες. Οι εργαζόμενοι εργάζονται ήδη από τις νυχτερινές ώρες, όπως ανέφερε ο διοικητής της Αστικής Αστυνομίας της Νάπολης, Ciro Esposito: «Ενεργοποιήσαμε ένα εναλλακτικό σχέδιο κυκλοφορίας που αφορά την Piazza Sannazzaro, αλλά δεν είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε πόσο καιρό θα χρειαστεί για να ξανανοίξουμε το τούνελ».

Ο δήμαρχος Gaetano Manfredi ενοχλήθηκε από την υπόθεση: «Είμαι σε επαφή με τα τεχνικά γραφεία, αλλά είναι απαράδεκτο να συμβαίνει σε μια πόλη όπως η Νάπολη. Για μήνες γνωρίζαμε τις εισβολές στο τούνελ Quattro Giornate και δεν επενέβη κανείς. Από σήμερα αυτά τα περιστατικά θα έχουν προτεραιότητα για τη Διοίκηση».

Το κλείσιμο της σημαντικής αρτηρίας που συνδέει τη  Mergellina με τη Fuorigrotta αποφασίστηκε μετά από έλεγχο της πυροσβεστικής που βρήκε επικίνδυνες διεισδύσεις για τον στατικό χαρακτήρα της σήραγγας. Με το τούνελ Vittoria κλειστό για κάποιο χρονικό διάστημα, το οδικό δίκτυο της πόλης γίνεται όλο και πιο δύσκολο, με έντονη κυκλοφορία από τηRiviera di Chiaia. «Στο τούνελ Vittoria, η ελπίδα είναι να σεβαστούμε το πρόγραμμα και να ξανανοίξουμε το Δεκέμβρη», δήλωσε ο Διοικητής Esposito.

Ο Edoardo Cosenza μίλησε επίσης για το θέμα μέσω της σελίδας του στο Facebook. Δεν έχει ακόμη ανακηρυχθεί επίσημα, ο Cosenza αναφέρεται ως πιθανός σύμβουλος Δημοσίων Έργων του Δήμου: «Σύμβουλος ή όχι, το παιχνίδι έχει αλλάξει. Επαναλειτουργία με ασφάλεια και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

 

Πηγή: https://www.napolitoday.it/cronaca/galleria-quattro-giornate-napoli-chiusa-lavori-infiltrazioni.html

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *