ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Vintage αυτοκίνητα μπροστά στη θάλασσα: το Grand Prix Νάπολης επιστρέφει

Εξαιρετικά τα αυτοκίνητα που εκτίθενται στη Mergellina. Τον Απρίλιο, το Racing Show θα πραγματοποιηθεί στην πόλη (Νάπολη)

 

Μόνο τα vintage αυτοκίνητα εκτίθενται σήμερα το απόγευμα, 13 Μαρτίου, στις αυλές του Tennis Club Napoli στη Mergellina. Δεν είναι μια συγκέντρωση, αλλά μια συνάντηση για να θυμόμαστε ότι από τις 12 έως τις 14 Απριλίου η Νάπολη θα φιλοξενήσει το πρώτο Racing Show, έναν εθνικό αγώνα που στοχεύει να επαναφέρει τους κινητήρες στη σκιά του Βεζούβιου. «Η Νάπολη πρέπει να επιστρέψει στις δόξες της δεκαετίας του ’50 – λέει ο Enzo Rivellini, ένας από τους υποστηρικτές της πρωτοβουλίας. Το Racing Show δεν πρέπει να είναι spot event, αλλά πρέπει να ανοίξει έναν κύκλο που μπορεί να φέρει και επιστροφή στον τουρισμό σε αυτή την πόλη».

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Lungomare. Ο δήμαρχος Gaetano Manfredi ήταν επίσης παρών στην παρουσίαση της πρωτοβουλίας: «Ο Γύρος της Ιταλίας (Giro d’Italia) επέλεξε να επιστρέψει στην παραλία της Νάπολης τρεις φορές. Αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζουμε ένα έκτακτο σενάριο. Θα ήταν σημαντικό να κάνουμε τις εκδηλώσεις που εξετάζουν τους ανθρώπους των λάτρεις των vintage αυτοκινήτων δομικές, ακόμη και αν η οργάνωση είναι περίπλοκη».

Το Racing Show, που διοργανώνεται υπό την τεχνική επίβλεψη του Δήμου της Νάπολης, του Automobil Club d’Italia και της Aci Sport, περιλαμβάνει αγώνες καταδίωξης, διαγωνισμό κομψότητας αφιερωμένο σε ιστορικά αυτοκίνητα, παρουσίαση πρωτοτύπων, drifting show, drone show και πολλά άλλα. Ο περίπατος θα χωριστεί σε δύο περιοχές, μια περιοχή πίστας, με την πίστα μήκους περίπου 1300 μέτρων, και ένα χωριό εκδηλώσεων που θα φιλοξενήσει τους μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων και τις πιο πρόσφατες καινοτομίες στον τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

 

Πηγή: napolitoday

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *