ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Taurianova (Καλ.), η ιταλική πρωτεύουσα του βιβλίου

Princi: «Το να το στηρίζεις σημαίνει να εμπιστεύεσαι τη λύτρωση μιας ολόκληρης περιοχής στην ανάγνωση, τη γνώση, τον πολιτισμό»

 

“Η περιοχή της Καλαβρίας ευνοεί και υποστηρίζει όλες τις παρορμήσεις της περιοχής που αποσκοπούν στην προώθηση της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και, ως εκ τούτου, έμμεσα, της κοινωνικότητας και της θετικής εικόνας της πραγματικότητάς της. Ως εκ τούτου, η πρωτοβουλία του Δήμου Taurianova να υποβάλει αίτηση για τον τίτλο της ιταλικής πρωτεύουσας του βιβλίου δεν μπορεί παρά να μας φέρει στην πρώτη γραμμή για την υποστήριξη αυτής της δράσης. Και είμαστε περήφανοι που έχει ήδη περάσει τις προεπιλογές του Υπουργείου, όντας μεταξύ των πέντε φιναλίστ. Περιμένουμε λοιπόν με ανυπομονησία, ελπίζοντας ότι η πόλη, ήδη διάσημη για την infiorata της, θα μπορέσει να προσθέσει άλλο ένα φτερό στο καπάκι της». Αυτό είπε η Giusi Princi, αντιπρόεδρος της περιφέρειας της Καλαβρίας, αρμόδιος για την εκπαίδευση και τον πολιτισμό, σχολιάζοντας θετικά την πρόταση της Taurianova, η οποία θα πρέπει να έχει την απάντηση της Υπουργικής Επιτροπής σε λίγες ημέρες.

«Αυτό που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής είναι ήδη ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, ένα σύμπτωμα – επισημαίνει η Princi – ότι το έργο είναι σταθερό και καλά ριζωμένο στις αξίες που επιδιώκει η εθνική εκδήλωση. Η Καλαβρία είναι συνώνυμη με την ιστορία και τον πολιτισμό. Πάντα. Εργαλεία που απλά πρέπει να μάθουμε να αξιοποιούμε στο έπακρο ως σφόνδυλος ανάπτυξης 360 μοιρών. Επειδή η επίτευξη ενός τέτοιου αποτελέσματος σημαίνει επίσης τη μετακίνηση όλων των τουριστικών, εμπορικών και όχι μόνο κοινωνικοπολιτιστικών βιομηχανιών. Ως εκ τούτου, συγχαίρω την πόλη της Taurianova, η οποία ήταν πάντα πολύ δραστήρια πολιτιστικά, για το πνεύμα πρωτοβουλίας. Αυτό είναι το σωστό πνεύμα που ενσαρκώνει τέλεια τον τρόπο λειτουργίας μιας περιφέρειας η οποία, με τον Πρόεδρο Roberto Occhiuto, έχει δώσει μια σαφή στροφή σε έναν τρόπο δράσης που είναι υπερβολικά παθητικός. Η Καλαβρία χρειάζεται όλες τις καλύτερες δυνάμεις της για να μιλήσει για τη μεγάλη επιθυμία της για λύτρωση».

«Η ελπίδα είναι ότι θα είναι η ίδια η Taurianova», καταλήγει ο αντιπρόεδρος Princi, «από μια παραδοσιακή γη μεγάλων συγγραφέων, διανοουμένων και ποιητών, για να γίνει η πρωτεύουσα του 2024, πράγμα που θα σήμαινε την ανάθεση της λύτρωσης μιας ολόκληρης περιοχής στη γνώση, τον πολιτισμό. Εξάλλου, η Taurianova έχει μια εδραιωμένη ιστορία στον τομέα, η οποία ξεκίνησε ήδη από το 2017 με το «η Taurianova διαβάζει/Taurianova Legge» και έχει υλοποιηθεί, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μέχρι σήμερα μέσα από μια σειρά πολιτιστικών πρωτοβουλιών που πάντα τοποθετούσαν το βιβλίο ως τον απόλυτο πρωταγωνιστή, ως τον κινητήρα και το κλειδί για την αλλαγή σε αυτή τη σημαντική πραγματικότητα της μητροπολιτικής περιοχής του Reggio και της Καλαβρίας στο σύνολό της».

 

Πηγή: calabrianews

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *