ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενέργεια, η Σικελία δέκατη στην Ιταλία αναφορικά με τον αριθμό εταιρειών και εργαζομένων

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Οικονομικού Παρατηρητηρίου της Unioncamere Sicilia που επικαιροποιήθηκαν για το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους

Παρά το γεγονός ότι είναι η γη που ακτινοβολείται περισσότερο από τον ήλιο στη λεκάνη της Μεσογείου και είναι επίσης έντονα θυελλώδης, η Σικελία είναι μόνο δέκατη μεταξύ των ιταλικών περιφερειών για τον αριθμό των εταιρειών και των εργαζομένων στον ενεργειακό τομέα: 1.409 εταιρείες με 2.083 υπαλλήλους. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Οικονομικού Παρατηρητηρίου της Unioncamere Sicilia που επικαιροποιήθηκαν για το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Η Σικελία προηγείται της Λομβαρδίας, πρώτη με 5.273 εταιρείες και 16.087 υπαλλήλους. Ακολουθεί το Λάτσιο με 2.059 επιχειρήσεις και 36.366 εργαζόμενους, το Βένετο με 2.094 επιχειρήσεις και 4.062 εργαζόμενους, το Πιεμόντε με 2.011 μονάδες παραγωγής που απασχολούν 2.666 άτομα, στη συνέχεια το Τρεντίνο Άλτο Άντιτζε, η Τοσκάνη, η Εμίλια Ρομάνια, η Απουλία και η Καμπανία. Αναλυτικότερα, στη Σικελία ο τομέας παραγωγής, διανομής και πώλησης ενέργειας περιλαμβάνει 727 φορείς εκμετάλλευσης με 825 υπαλλήλους. Η κατασκευή, εγκατάσταση και διαχείριση μονάδων με 648 εταιρείες με 1.237 εργαζόμενους και, τέλος, ο τεχνικός τομέας με 34 εταιρείες με 21 εργαζόμενους.

 

«Αυτά τα δεδομένα», σχολιάζει ο Pino Pace, πρόεδρος της Unioncamere Sicilia, «σε σύγκριση με το μεγάλο μέγεθος των αλυσίδων παραγωγής που έχουν αναπτυχθεί σε άλλες περιοχές γύρω από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, υπογραμμίζουν την τεράστια υστέρηση της Σικελίας σε αυτόν τον τομέα, αλλά δείχνουν επίσης πόσο υψηλές είναι οι δυνατότητες ανάπτυξης σε αυτόν τον τομέα και, γενικά, σε αυτόν της κυκλικής οικονομίας, παρουσία μιας πολιτικής κινήτρων και μιας ισχυρής συνέργειας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα».

Η Unioncamere Sicilia αποφάσισε να συγχωνεύσει το συνέδριό της για τις Κοινότητες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε αυτό που διοργανώνεται αύριο στην Κατάνη από την εφημερίδα «La Sicilia», το οποίο είναι καθαρά αφιερωμένο στην κατασκευή νέων αλυσίδων παραγωγής γύρω από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το σύστημα που αναπτύχθηκε από το CNR της Φλωρεντίας και του Παλέρμο για τη μετατροπή του πολτού εσπεριδοειδών και άλλων γεωργικών αποβλήτων σε πράσινο υδρογόνο με πολύ χαμηλή κατανάλωση ανανεώσιμης ενέργειας και, ως εκ τούτου, ικανό να προσφέρει στη διεθνή αγορά ένα προϊόν μηδενικών εκπομπών και εξαιρετικά ανταγωνιστικό ως προς τις τιμές, θα αποτελέσει το πρώτο συγκεκριμένο παράδειγμα για να εργαστούμε.

 

Πηγή: https://shorturl.at/vFHL2

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *