ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Caivano, ο κυβερνητικός επίτροπος: «ιδού το σχέδιο τριών σημείων»

Ανακαίνιση σχολείων, βιντεοεπιτήρηση, έργα για παιδιά, ισχυρότερη διοικητική μηχανή: οι λεπτομέρειες του έργου για τον Δήμο της ναπολιτάνικης ενδοχώρας

 

Ο έκτακτος επίτροπος της κυβέρνησης Fabio Ciciliano έχει ετοιμάσει το έκτακτο σχέδιο παρέμβασής του για το έδαφος του Caivano, ενός δήμου στην ναπολιτάνικη ενδοχώρα, η κατάσταση του οποίου ώθησε το Palazzo Chigi να δεσμευτεί σε ένα ad hoc νομοθετικό διάταγμα.

Υπάρχουν τρία σημεία στο έργο του Ciciliano, το οποίο χωρίζεται σε περίπου 70 σελίδες.

Πρώτο σημείο: επείγουσα επανεκπαίδευση
Η πρώτη μακρο-περιοχή του σχεδίου αφορά επείγουσες παρεμβάσεις ανάπλασης υποδομών, που αφορούν ορισμένα κτίρια ή το αθλητικό κέντρο. Πρόκειται για μια πτυχή που έχει ήδη ξεκινήσει όπως ρητά προβλέπεται σε παράγραφο του νόμου. Εξαρτάται επίσης από το θέατρο και όλες εκείνες τις δραστηριότητες που μπορεί να είναι η ανάπλαση παλατιών ή κτιρίων ή ακόμα και η εφοδιαστική, όπως το κομμάτι εφοδιαστικής της Περιοχής Βιομηχανικής Ανάπτυξης. Αυτή η μακροπεριοχή περιλαμβάνει επίσης τα έργα βιντεοεπιτήρησης στο Caivano και στην περιοχή γύρω από το Parco Verde, καθώς και για την κατασκευή βιβλιοθήκης για τα παιδιά της περιοχής.

Δεύτερο σημείο: οι νέοι
Η δεύτερη πλευρά αφορά έργα για τη μείωση των δυσκολιών και των κοινωνικών ευπαθειών των νέων. Αυτά περιλαμβάνουν το έργο “Polo 1000 giorni” της Save The Children Italia, το οποίο αφορά μικρότερα παιδιά και στοχεύει στη δημιουργία ενός κόμβου που θα περιλαμβάνει παιδιά μεταξύ 12 και 36 μηνών σε καθημερινή εκπαιδευτική υπηρεσία και παιδιά ηλικίας μεταξύ 0 και 6 ετών σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες παρουσία τουλάχιστον ενός ενήλικα αναφοράς, με διαδρομές υποστήριξης γονέων. Έργα με τον Ερυθρό Σταυρό βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη, πάντα με στόχο τους νέους.

Τρίτον, η διοικητική ενίσχυση
” τρίτη και τελευταία μακροπεριοχή προβλέπει παρεμβάσεις για τη διοικητική ενίσχυση, με την προκήρυξη διαγωνισμών για 31 μόνιμες θέσεις, και για τις οποίες χθες ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Zangrillo μίλησε για αριθμό ρεκόρ αιτήσεων προσχώρησης, με το 90% των αιτήσεων να προέρχονται από την Καμπανία και το υπόλοιπο από το Λάτσιο, τη Σικελία, την Καλαβρία, την Απουλία, ακόμη και από την πιο απομακρυσμένη Λομβαρδία και την Αιμιλία-Ρομάνια· στη συνέχεια, υπάρχει η ομάδα εργασίας των 20 υπαλλήλων του Υπουργείου που ο Zangrillo έχει ήδη δημιουργήσει στο Caivano για να υποστηρίξει τη δράση του ιδρύματος.

 

Πηγή: napolitoday

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *