ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Έργα υποδομής, Occhiuto: “Μέχρι το τέλος του έτους, 1 δις ευρώ για το τμήμα του αυτοκινητόδρομου της Καλαβρίας στη Μεσόγειο”

«Είχα διαβεβαιώσεις ότι μέχρι το τέλος του έτους, το ΥΠΕΧΩΔΕ θα χρηματοδοτήσει ένα δις ευρώ για τα έργα στη νέα διαδρομή του μεσογειακού αυτοκινητόδρομου, η οποία θα επηρεάσει το τμήμα Altilia Grimaldi».

Αυτό δήλωσε ο Περιφερειάρχης Καλαβρίας, Roberto Occhiuto, σε συνέντευξή του στην “Corriere della Sera”.

«Οι κάτοικοι της Καλαβρίας πρέπει να είναι σίγουροι ότι δεν θα αφαιρεθεί ούτε ένα ευρώ από την Καλαβρία. Σε σύγκριση με τα 300 εκατ. που θα «δωρίσουμε» για τη Γέφυρα, θα φτάσουν πολλά περισσότερα δις που θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση άλλων υποδομών, όπως η Κρατική Οδός 106 και ο σιδηρόδρομος υψηλής ταχύτητας.

Η γέφυρα θα είναι το εμβληματικό έργο για τη Forza Italia: αν η Καλαβρία και η Σικελία τη συγχρηματοδοτήσουν κατά 10%, δεν μου φαίνεται τρελό. Η Καλαβρία θα βρει άλλα οφέλη επειδή συνέβαλε στην υλοποίηση της.

1 δις ευρώ είναι έτοιμο να χρηματοδοτήσει ορισμένα τμήματα του Μεσογειακού Αυτοκινητόδρομου. Ένα μέρος θα δημοπρατηθεί το 2024, το άλλο το 2025.
Στη συνέχεια, και πάλι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, η ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής του Ιονίου και των δυο τμημάτων της κρατικής οδού 106 θα δημοπρατηθεί για συνολικά 3 δις: για το τμήμα μεταξύ Squillace και Melito Porto Salvo έχω ήδη λάβει από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιΐας (Anas) την υλοποίηση του σχεδιασμού».

Πιστεύετε όμως ότι θα κατασκευαστεί η γέφυρα; «Η γέφυρα έχει γίνει ένα ιδεολογικό έργο, επειδή ο πρώτος που την ήθελε πραγματικά ήταν ο Μπερλουσκόνι. Τώρα, με την κεντροδεξιά κυβέρνηση, γίνεται πραγματικότητα. Είμαι πεπεισμένος ότι μόλις ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του, η διαδικασία θα είναι μη αναστρέψιμη».

 

 

Πηγή: crotoneok

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *