Uncategorized

Έτοιμος ο Laforgia για την διεκδίκηση της δημαρχίας του Μπάρι, ο συναγερμός για τον κίνδυνο των προκριματικών «Επηρεασμένος από τους ψηφοφόρους»

Ο πρόεδρος της πολιτικής ένωσης «La Giusta Causa» ανακοίνωσε, κατά τη συνεδρίαση της «Σύμβασης για το Μπάρι 2024», την προθυμία του να συμμετάσχει στις επόμενες διοικητικές εκλογές και επεξηγεί τις γραμμές του προγράμματος του

 

«Δεν μπορείς να κυβερνάς με την αγορά ψήφων, να υπογράφεις συναλλαγματικές και να συμμαχείς με κανέναν, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, για να κερδίσεις τις εκλογές. Επίσης, για τον λόγο αυτό, και όχι μόνο για αυτό, η επιλογή του υποψηφίου Δημάρχου δεν μπορεί να ανατεθεί στην καταμέτρηση των προκριματικών, η οποία στο Μπάρι κινδυνεύει να επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από αγοραστές και ψηφοφόρους, όπως έχει ήδη συμβεί στο παρελθόν». Τα λόγια αυτά που αναφέρονται σε μια ανάρτηση στο Facebook από την πολιτική ένωση «La Giusta Causa», συνοψίζουν το νόημα που προέκυψε κατά τη συνεδρίαση της «Σύμβασης για το Μπάρι 2024», που πραγματοποιήθηκε στις 7 Νοεμβρίου, στην οποία ο Michele Laforgia, ποινικός δικηγόρος και πρόεδρος του Συνδέσμου επανέλαβε την προθυμία του να συμμετάσχει στις επόμενες διοικητικές εκλογές της πόλης ως υποψήφιος δήμαρχος του κεντροαριστερού συνασπισμού.

Στη συνεδρίαση της «Σύμβασης για το Μπάρι 2024» συμμετείχαν εκπρόσωποι των Psi, Sinistra Italiana, Europa Verde, La casa del Popolo, Verdi, Progetto Bari, Bari Bene Comune, M5S, Italia Viva, La Giusta Causa, Base Italia, σύλλογος Luca, Stati Generali delle Donne, VoltEuropa, Ιταλοί Πράσινοι, Dem Part Picone Poggiofranco Group. Η σειρά των κομμάτων που περιλαμβάνονται στη «Σύμβαση για το Μπάρι 2024» επανέλαβε έτσι το όχι στις προκριματικές εκλογές της κεντροαριστεράς, η αντίθεσή τους είχε ήδη εκφραστεί από το M5S. Το Δημοκρατικό Κόμμα, ωστόσο, τάσσεται υπέρ των προκριματικών και τις τελευταίες ημέρες με τον γραμματέα της Απουλίας ο De Santis επέστρεψε στη στήριξη τους με μεγάλη δύναμη.

«Όλοι επανέλαβαν την κοινή τους επιθυμία να συνεχίσουν από κοινού τις εργασίες για το πρόγραμμα για την πόλη, για τη διεύρυνση του κεντροαριστερού συνασπισμού και τον προσδιορισμό ενός αξιόπιστου, έγκυρου, αυτόνομου υποψηφίου Δημάρχου, εγγυητή της νομιμότητας και της δύναμης της πολιτικής συμμαχίας. που θα προταθεί για την κυβέρνηση της πόλης», αναφέρεται στην ανάρτηση της «La Giusta Causa».

Στη χθεσινή συνάντηση, ο Μικέλε Λαφόρτζια επανέλαβε ότι βρίσκεται στην υπηρεσία της Συνέλευσης και του κεντροαριστερού συνασπισμού, υπογραμμίζοντας ότι το Μπάρι δεν «ανήκει» σε κανέναν εκτός από τους πολίτες του. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στην ανάρτηση, ο υποψήφιος δήμαρχος υπογράμμισε επίσης «ότι είναι απαραίτητο να καταπολεμηθεί η αποχή, η δυσαρέσκεια για την ψηφοφορία, ο κυνισμός, αλλά και να αποτραπεί η επιβολή νέου Συντάγματος από το δικαίωμα, ούτε καν η πλειοψηφία στη χώρα. όλοι, καταποντίζοντας την αναπαράσταση και τονίζοντας τη διαίρεση μεταξύ νότου και βορρά».

«Δεν είναι μόνο να εγγυηθούμε άλλα πέντε χρόνια χρηστής διακυβέρνησης για την ολοκλήρωση των δημόσιων έργων που ξεκίνησε η διοίκηση με επικεφαλής τον Antonio Decaro – αναφέρει η «La Giusta Causa» σχολιάζοντας τη χθεσινή συνάντηση – πρέπει να πάρουμε θέση για τις τραγωδίες μας χρόνο (πόλεμοι, φυλετικές διακρίσεις, τρομακτική αύξηση των ανισοτήτων), συζητήστε για τη χώρα, την περιοχή και την πόλη που θέλουμε. Είμαστε χαρούμενοι που ζούμε στο Μπάρι και δεν θα θέλαμε να είμαστε πουθενά αλλού, αλλά δεν είμαστε στον καλύτερο από όλους τους δυνατούς κόσμους. Χρειάζεται να εργαστούμε για μια ακόμη πιο δίκαιη πόλη: ακριβώς επειδή είμαστε περήφανοι για τα πρώτα 20 χρόνια της κεντροαριστερής διακυβέρνησης, μπορούμε και πρέπει να πούμε ότι υπάρχουν ακόμη πολλά να κάνουμε όσον αφορά το περιβάλλον, την ασφάλεια, τον αστικό σχεδιασμό, κυκλοφορία, προάστια, δικαίωμα στη στέγαση, δικαίωμα στην εκπαίδευση, πολιτικές για τις γυναίκες».

«Ένας ποταμός χρημάτων θα φτάσει στο Μπάρι: πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ – διευκρινίζεται στο μήνυμα που δημοσιεύεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – Μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για την ανάπτυξη της πόλης που ωστόσο, όπως έχουν προειδοποιήσει πολλές φορές Εισαγγελέας και Αστυνομία, θα προσελκύσει όχι μόνο έντιμες επιχειρήσεις, αλλά και τις ορέξεις του κοινού και του οργανωμένου εγκλήματος. Γι’αυτό και ο υποψήφιος δήμαρχος καλείται να είναι εγγυητής της νομιμότητας και πρέπει να ταυτιστεί με έναν δρόμο που δεν επιτρέπει υποκείμενα που δεν έχουν καμία σχέση με τις δημοκρατικές κοινότητες κομμάτων, κινημάτων και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών».

 

 

 

Πηγή: https://shorturl.at/mxyL9

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *