ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φλεγραία Πεδία (Νάπ), υπόθεση κατεδάφισης κτιρίων για τη δημιουργία οδών διαφυγής: η απάντηση του Υπουργού

Τα λόγια του Nello Musumeci στο Radio 24

 

Ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Ναυτιλιακών Πολιτικών, Nello Musumeci, μιλώντας στο 24 Mattino στο Radio 24, μίλησε για άλλη μια φορά για την κατάσταση στα Φλεγραία Πεδία που βρίσκεται επί του παρόντος στο επίκεντρο της συζήτησης λόγω της εντατικοποίησης της βραδυσεισμικής δραστηριότητας.

Η πρόσκληση του υπουργού είναι πρώτα από όλα να ενημερωθείτε και να μην πανικοβληθείτε. «Οι οδοί διαφυγής πρέπει να συλληφθούν στον πολεοδομικό σχεδιασμό, οπότε αν σχεδιαστούν και προβλεφθούν τρεις αρτηρίες που διασταυρώνονται μεταξύ τους, είναι σαφές ότι δεν θα τις χτίσω εκεί. Η πρόβλεψη των διαδρομών εκκένωσης σε ένα πλαίσιο που ήδη καταλαμβάνεται από πυκνότητα και σπίτια γίνεται πολύ πιο δύσκολη. Είμαι πεπεισμένος ότι μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους σε μια τόσο περίπλοκη κατάσταση όπως αυτή είναι η ενημέρωση του πληθυσμού. Να γνωρίζει ο πολίτης τον πιθανό κίνδυνο της επικράτειας στην οποία ζει και να είναι έτοιμος να συμπεριφέρεται με σύνεση σε περίπτωση ανάγκης. Ο πανικός μου φαίνεται ότι είναι η λιγότερο κατάλληλη μέθοδος για την αντιμετώπιση μιας κατάστασης που δεν θα σταματήσει σε μια εβδομάδα ή ένα μήνα, γιατί έχει διαρκέσει αιώνες και φοβάμαι ότι θα συνεχίσει».

Μια υπόθεση είναι να κατεδαφιστούν κτίρια για να δημιουργηθεί χώρος για οδούς διαφυγής. «Σε έναν αστικό ανασχεδιασμό όλα είναι δυνατά και όλα είναι προβλέψιμα – εξήγησε ο Musumeci – Αυτή τη στιγμή μου φαίνεται ασύνετο να προωθώ υποθέσεις που θα μπορούσαν επίσης να προκαλέσουν περαιτέρω ανησυχίες. Η σύνεση σε αυτές τις περιπτώσεις, τουλάχιστον για όσους κυβερνούν, είναι απαραίτητη. Αυτό είναι ένα έργο που θα αντιμετωπίσουμε με μεσαίο-μεγάλο χωροταξικό σχεδιασμό, μιλάμε για δεκάδες χιλιόμετρα, θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε και θα το αντιμετωπίσουμε μαζί με την Περιφέρεια, μαζί με τη Μητροπολιτική Πόλη της Νάπολης και τους Δήμους. εμπλεγμένος. Είναι σαφές ότι ένα σχέδιο εκκένωσης πρέπει να βάλει τον πληθυσμό σε θέση να μπορέσει να φτάσει στο σημείο Y σε χρόνο και να μπορέσει να τον φέρει στο Υπουργικό Συμβούλιο τις επόμενες ώρες, επειδή το τμήμα μας έχει κάνει καλή δουλειά με πρωτοφανή Ταχύτητα”.

Τέλος ο Musumeci μίλησε για ασκήσεις και τοπικές αρχές. «Η άσκηση της πολιτικής προστασίας είναι ευθύνη των δήμων που πρέπει στη συνέχεια να υιοθετήσουν και να εφαρμόσουν δημοτικά σχέδια πολιτικής προστασίας, με την υποστήριξη του λόγου που έχει συντρέχουσα αρμοδιότητα με το κράτος. Αυτές είναι πρωτοβουλίες που πρέπει να εγκριθούν τοπικά, αλλά είναι σαφές ότι το σχέδιο εκκένωσης θα λάβει επίσης τη δέσμευση των τεχνικών του εθνικού τμήματος, γιατί δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να αφήσουμε τις τοπικές αρχές ήσυχες, αλλά οι δεξιότητες στον κώδικα είναι καλά οργανωμένες και διαιρεμένος . Όλοι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν».

 

 

Πηγή: https://shorturl.at/mpY47

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *