ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Ανοίγει ξανά το πάρκο Minopoli (Νάπ.): ο πνεύμονας πρασίνου στην καρδιά του Vomero επέστρεψε στους πολίτες

Ιστορική ημέρα για τη λοφώδη γειτονιά με την επαναλειτουργία της πρώην περιοχής Gasometro στη Viale Raffaello. Δήμαρχος Manfredi: “Η συνεργασία των πολιτών είναι σημαντική για την προστασία αυτών των χώρων πρασίνου”

 

Για τη συνοικία Vomero είναι μια ιστορική μέρα. Μετά από περισσότερα από 20 χρόνια, η τεράστια έκταση του πρώην Gasometer στη Viale Raffaello επιστράφηκε στους πολίτες με την επαναλειτουργία του πάρκου Minopoli, παρουσία του δημάρχου της Νάπολης Gaetano Manfredi και πολλών εκπροσώπων των θεσμών και της πολιτικής της πόλης και ανάμεσα στον ενθουσιασμό των πολυάριθμων παιδιών των τοπικών σχολείων που παρευρέθηκαν στα εγκαίνια.

Μια μακρά και βασανισμένη υπόθεση, αυτή του πράσινου πνεύμονα στην καρδιά της λοφώδους γειτονιάς, που συνεχίστηκε για δεκαετίες από τη διοίκηση, μέσα σε γραφειοκρατικά εμπόδια, και που επιτέλους έφτασε στο τέλος της με την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης και μεταμόρφωσης της περιοχής σε αγροτικό-εκπαιδευτικό πάρκο με αστικούς λαχανόκηπους και περιβόλια, που θα δει την ενεργό εμπλοκή πολιτών και συλλόγων στη διαχείρισή τους.

 

Manfredi: «Η συνεργασία των πολιτών είναι σημαντική για την προστασία αυτών των χώρων πρασίνου»

«Είναι ένας μεγάλος πράσινος πνεύμονας που δίνει πίσω χώρο και οξυγόνο στους πολίτες του Vomero και όλης της Νάπολης. Υπάρχουν πολλά να δουλέψουμε, πρέπει να συνεχίσουμε να ανοίγουμε χώρους και να διατηρούμε αυτούς που έχουμε. Τώρα θα ξεκινήσει μια σειρά από σημαντικά έργα για τα πάρκα της πόλης. Η συνεργασία των πολιτών είναι πολύ σημαντική για να προστατέψουμε αυτούς τους χώρους πρασίνου και να μας βοηθήσουν να τους υπερασπιστούμε από τους βανδαλισμούς που τους πλήττουν». Αυτό είναι το σχόλιο του δημάρχου της Νάπολης Gaetano Manfredi στο περιθώριο της επαναλειτουργίας του πάρκου Minopoli.

 

Οι εργασίες στο πάρκο Mascagna

Στη συνέχεια, ο Ναπολιτάνος ​​δήμαρχος μίλησε και για την κατάσταση του πάρκου Mascagna, το οποίο είναι κλειστό για το κοινό από τις 8 Σεπτεμβρίου: «Οι εργασίες θα πρέπει να ξεκινήσουν μέσα σε μία/δύο εβδομάδες. Το κλείσαμε ακριβώς για να διασφαλίσουμε ότι οι εργασίες μπορούν να πραγματοποιηθούν πολύ γρήγορα. Αυτό θα μας επιτρέψει να επιστρέψουμε στους πολίτες ένα πλήρως ανακαινισμένο και ασφαλές πάρκο μέσα σε λίγους μήνες».

 

Πηγή: https://bit.ly/467Ktn6

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *