ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σιωπηλή διαμαρτυρία στο μώλο της Νάπολης για τα θύματα της ασφάλτου

«Αντιμετωπίζοντας την ανευθυνότητα και την εγκληματική συμπεριφορά των οδηγών που έτρεχαν, λίγα πράγματα συνεχίζουν να γίνονται και, δυστυχώς,   καθημερινά συνεχίζουν να μετρώνται θύματα», λένε οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

 

Μια σιωπηλή πορεία θα ξεκινήσει σήμερα στις 6 μ.μ. (7μ.μ. ώρα Ελλάδος) στην παραλία της Νάπολης, στη via Caracciolo, για να θυμηθούμε την Elvira Zibra, τη γυναίκα που έπεσε πάνω και σκοτώθηκε μέσω του Caracciolo από μια μοτοσικλέτα, τον Giuseppe Iazzetta, που έπεσε πάνω και σκότωσε στην πλατεία Sannazaro ενώ διέσχιζε το διάβαση πεζών , και την Alessandra Navarra, η οποία πέθανε σε παρόμοιες συνθήκες ενώ διέσχιζε την Piedigrotta, το σημείο άφιξης της πρωτοβουλίας.

«Ζητάμε δικαιοσύνη – λέει ο βουλευτής της Alleanza Verdi Sinistra, Francesco Emilio Borrelli, υποστηρικτής της πρωτοβουλίας με τον δημοτικό σύμβουλο Lorenzo Pascucci και τον επιχειρηματία Antonio Siciliano –. Θάνατοι που μπορούν να αποφευχθούν; Απολύτως ναι. Διότι μπροστά στην ανευθυνότητα και την εγκληματική συμπεριφορά των οδηγών που έτρεχαν, ελάχιστα συνεχίζουν να γίνονται και, δυστυχώς, καθημερινά συνεχίζουν να μετρώνται  θύματα. Κανένας από τους υπεύθυνους δεν πέρασε ούτε μια μέρα στη φυλακή. Είναι όλοι ελεύθεροι, ενώ οι οικογένειες των θυμάτων εκτίουν ισόβια κάθειρξη βασάνων και μοναξιάς».

«Ενώ στους δρόμους της Νάπολης και σε όλη την Ιταλία συνεχίζουμε να τρέχουμε, να οδηγούμε υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ, να κάνουμε ακροβατικά οδηγώντας ενώ μιλάμε στα κινητά τηλέφωνα, χρειάζεται μηδενική ανοχή για να αναχαιτιστεί αυτή η ολίσθηση της ανευθυνότητας», καταλήγουν οι υποστηρικτές του το γεγονός.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *