ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Θέαση φάλαινας στα ανοιχτά των Αιολίδων Νήσων

ΠΑΛΕΡΜΟ – Επίσης αυτό το καλοκαίρι δεν λείπουν τα φυσικά θεάματα που προσφέρουν τα νερά της Σικελίας. Πριν από λίγες μέρες ήρθε η σειρά να δει μια σπερματοφάλαινα, πρωταγωνιστή ενός βίντεο και μερικών φωτογραφιών που τράβηξε στις ακτές των Αιολίδων Νήσων ο Ettore Vagliasindi.

 

«Την Παρασκευή 25 Αυγούστου γύρω στις 4 το απόγευμα μια μπλε φάλαινα εθεάθη στην ακτή μεταξύ Παναρέας και Στρόμπολι» ενώ κατευθυνόταν προς το τελευταίο, σχολιάζει ο συντάκτης του ρεπορτάζ. Το επεισόδιο προσθέτει σε άλλες θεάσεις εμβληματικών ζώων του θαλάσσιου κόσμου που έγιναν αυτούς τους καλοκαιρινούς μήνες στη Σικελία, ακόμη και σε ασυνήθιστες συνθήκες: μεταξύ αυτών και ο καρχαρίας στο μικρό λιμάνι του Sant’Erasmo, στο Παλέρμο, που αργότερα αποδείχθηκε ότι να είσαι μπλε καρχαρίας.

 

Η μπλε φάλαινα και τα ρεκόρ της

Η μπλε φάλαινα θεωρείται το μεγαλύτερο ζώο με δόντια, με μήκος που μπορεί να φτάσει τα 18 μέτρα. Η ιδιαιτερότητα της μπλε φάλαινας είναι το τυπικό, αναμφισβήτητο πολύ μεγάλο κεφάλι, το οποίο μετρά το ένα τρίτο του μήκους του ζώου και φιλοξενεί τον μεγαλύτερο και βαρύτερο εγκέφαλο που έχει βρεθεί ποτέ σε ένα σύγχρονο και εξαφανισμένο ζώο: το όργανο μπορεί να ζυγίζει έως και 7 κιλά.

Όπως παρατηρείται συχνά στις φάλαινες, η σπερματοφάλαινα συνήθως σηκώνει την ουρά της αρκετά μέτρα πάνω από την επιφάνεια του νερού πριν βουτήξει ξανά προς τα βάθη.

 

Πηγή: https://rb.gy/d6z9o

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *