ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πάρτυ πρωταθλήματος: μεγάλες πεζοδρομήσεις & κλειστά συντριβάνια

 

Adl (Aurelio De Laurentiis: ιδιοκτήτης της Napoli FC): “Όχι στη διαδρομή με το λεωφορείο”

Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση για τη μετακόμιση στο Νάπολη-Σαλερνιτάνα στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής. Ο γαλάζιος θαμώνας: «Η ομάδα θα πανηγυρίσει στο γήπεδο, δεν θέλουμε να συμβάλουμε στο μποτιλιάρισμα στην πόλη»

Μεγάλες πεζοδρομήσεις, περιορισμένη πρόσβαση στο Largo Maradona, σιντριβάνια κλειστά και η ομάδα πανηγυρίζει μέσα στο γήπεδο. Αυτές είναι οι γενικές γραμμές που φτάνουν από τη Νομαρχία της Νάπολης για το πάρτι του Scudetto. Ο νομάρχης Κλαούντιο Παλόμπα έχει ξεκινήσει την αποφασιστικότητα για την αναβολή του αγώνα Νάπολι-Σαλερνιτάνα από το Σάββατο στην Κυριακή. Η Λίγκα θα αποφασίσει για το χρονοδιάγραμμα, αλλά όλα δείχνουν ότι θα διεξαχθεί στις 3 το μεσημέρι, μετά το Λάτσιο-Ίντερ.

Εν τω μεταξύ, έχει στηθεί η οργανωτική μηχανή. Η πόλη θα είναι εντελώς πεζή από τις 12 και, σε περίπτωση νίκης, μέχρι τις 4 το επόμενο πρωί. Ως εκ τούτου, απαγορεύεται και η χρήση ιδιωτικών οχημάτων για όσους θα πρέπει να φτάσουν στο γήπεδο. Για το λόγο αυτό οι γραμμές 1 και 2 του μετρό θα λειτουργούν μέχρι τα μεσάνυχτα. Περίπου 400 αστυνομικοί θα διασφαλίσουν την τήρηση της απαγόρευσης. Όλα τα σιντριβάνια, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της αγκινάρας, θα κλείσουν για να αποφευχθεί το παραδοσιακό λουτρό της νίκης: «Μπορούν να κάνουν μπάνιο στο σπίτι» σχολίασε ο δήμαρχος Γκαετάνο Μανφρέντι.

Στη συνάντηση στη Νομαρχία βρέθηκε και ο Αουρέλιο ντε Λαουρέντις, ο οποίος επαίνεσε την ωριμότητα που έχουν δείξει μέχρι σήμερα οι πολίτες. Ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχει ομαδική περιοδεία με λεωφορείο αν κερδίσουν. «Δεδομένου ότι πολλά γεγονότα θα επικεντρωθούν αυτό το Σαββατοκύριακο, δεν θέλουμε η Calcio Napoli να συμβάλει στην κυκλοφοριακή συμφόρηση. Για το λόγο αυτό πιστεύω ότι όλοι οι πανηγυρισμοί με την ομάδα πρέπει να ξεκινούν και να τελειώνουν μέσα στο γήπεδο», εξήγησε ο πρόεδρος.

Ο Largo Maradona θα επανδρωθεί έτσι ώστε, σε περίπτωση υπερπληθυσμού, η πρόσβαση θα αποκλειστεί προσωρινά. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένονταν στο δρόμο, αλλά ο δήμαρχος και ο νομάρχης είπαν ότι ήταν σίγουροι για τον πολιτισμό του ναπολιτάνικου λαού. «Αυτό το πάρτι πρέπει επίσης να είναι μια επίδειξη πολιτισμού».

 

Πηγή: https://www.napolitoday.it/cronaca/napoli-salernitana-festa-scudetto.html

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *