ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρχαίος Κρότωνας: Ο (δημ. σύμβ.) Meo ζητά debate για ένα έργο αποκρυσταλλωμένο

Αρχαίος Κρότωνας – Ένα σήμα για την ενθάρρυνση μιας συζήτησης για τον Αρχαίο Κρότωνα που «έχει τη μοίρα να αλλάξει το μέλλον αυτής της πόλης». Ο δημοτικός σύμβουλος Fabrizio Meo παρουσίασε τις προτάσεις σήμερα το πρωί. «Σε αυτές τις εβδομάδες ή σε αυτούς τους λίγους μήνες θα ληφθούν αποφάσεις από τη διοίκηση που θα καθορίσουν το μέλλον αυτής της πόλης».

 

Για το project Antica Kroton, διευκρινίζει, «καλό είναι να δαπανηθούν περισσότερα από 30.000.000€, είναι άλλα που θα ξοδέψει το Υπουργείο». Το θέμα, συνεχίζει, είναι ότι «η κατάσταση είναι αποκρυσταλλωμένη και τα πράγματα πρέπει να γίνουν καλά για το καλό της πόλης». Τα λόγια του συμβούλου Meo, είπε, είναι μια υπενθύμιση γιατί «αναμφίβολα έχουν γίνει λάθη σχετικά με την αναδιαμόρφωση και το αρχικό έργο και αυτά τα ίδια λάθη μπορούν να επιδιορθωθούν με τη σκέψη να χρησιμοποιήσουμε ένα μέρος των πόρων πέρα από τις εκσκαφικές εργασίες και, έτσι, να αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτό που θα βρεθεί».

Υπάρχουν σχεδιαστές στην πόλη για το έργο Antica Kroton που μόλις αυτές τις μέρες συναντούν τους πολίτες: «Οι σχεδιαστές έχουν υποβάλει αιτήματα τα οποία πρέπει να απαντηθούν  – καταλήγει – και μόνο εάν οι πόροι αυτού του έργου απορροφηθούν τότε θα μπορούσαμε να δώσουμε ένα μέλλον σε αυτή την πόλη».

Θα γίνονταν λάθη γιατί, για παράδειγμα, το ερείπιο δίπλα στο Δικαστήριο «δεν μπορεί να αγοραστεί». Θα γίνει εκσκαφή, διευκρινίζει, «αλλά όχι σε χρήσιμα μέρη». Τι μπορεί να γίνει;, συνεχίζει ο δημοτικός σύμβουλος: «Δεν θέλω να μιλήσω για την Piazza della Resistenza, αλλά κάτω από την Piazza Mantegna υπάρχουν εξαιρετικοί πόροι. Υπάρχουν δεκαπέντε εκατομμύρια Eni, και χρησιμοποιώντας ένα μέρος αυτών των πόρων θα μπορούσαμε να αποκτήσουμε το Campiteli, ή μάλλον το ερείπιο κοντά στο Δικαστήριο, για να παρέμβουμε στην Piazza Mantegna, στη Gravina, στη via Acquabona. Όταν ο δήμαρχος λέει ότι θα μπορέσει να σκάψει μετά τις εκπτώσεις του πλειστηριασμού, δεν είναι αλήθεια, δεν υπάρχει ελπίδα, παρά μόνο αν δεν αξιοποιηθούν οι πόροι των 31.000.000€».

Για το project Antica Kroton καταλήγει: «Αν τα χρησιμοποιήσουμε για έκτακτη συντήρηση, τότε το Antica Kroton απλά δεν θα υπάρχει. Φανταστείτε αν επανασχεδιάζανε την περιοχή της αγοράς: το Casale Campitelli θα παρέμενε έτσι. Πρέπει να έχουμε το θάρρος να μην πούμε ότι κάναμε λάθος, αλλά να βελτιωθούμε».

 

 

 

Πηγή: https://www.crotoneok.it/antica-kroton-meo-chiede-il-confronto-su-un-progetto-cristallizzato/

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *