ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Agorà (Κρ.): 35 χρόνια δραστηριότητας εορτάστηκαν με συνέδριο

«Σε όλα αυτά τα χρόνια έχουμε συλλέξει τις ιστορίες εκείνων που ήρθαν κοντά μας σε μια περίοδο βασάνων και έφυγαν με μια αίσθηση ευγνωμοσύνης για τη ζωή». Αυτά είναι τα λόγια του ιδρυτή του Agorà Kroton, του ιστορικού κοινωνικού συνεταιρισμού Crotone, ο οποίος γιόρτασε σήμερα τα 35 χρόνια δράσης του με το συνέδριο με τίτλο «Ο ρόλος της συνεργασίας μετά τη μεταρρύθμιση του τρίτου τομέα, η σχέση με άλλους κοινωνικούς φορείς και το κοινό σώματα», που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Sant’Agostino της ενορίας της Santa Rita στον Κρότωνα.
Αρκετές παρεμβάσεις, με συντονιστή τον Fabio Riganello του Agorà, ο οποίος, ανοίγοντας τα έργα, θυμήθηκε πώς ο τρίτος τομέας είναι επίσης μια συνάντηση μεταξύ εξειδικευμένων μορφών και της αυθόρμητης εργασίας πολλών εθελοντών, επαναλαμβάνοντας επίσης ότι ο ισχυρισμός του «να μένεις άνθρωπος» είναι πάντα ο λόγος. για όσους εργάζονται χρόνια στον τομέα αυτό.
«Σε αυτά τα δυόμισι χρόνια – είπε ο δήμαρχος του Κρότωνα, Vincenzo Voce – είχα την ευκαιρία να επαληθεύσω ότι ορισμένα φαινομενικά απλά προβλήματα στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου απλά και δεν είναι εύκολο να βρεθεί μια οριστική λύση. Η φράση που αντίθετα έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε αυτή τη σημαντική επέτειο είναι «Γεννήτριες αξιοπρέπειας». Ευχαριστώ όχι μόνο την Agorà, αλλά όλους τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στον τρίτο τομέα. Πού σταματά η Πολιτεία – πρόσθεσε ο Voce – και σας διαβεβαιώνω ότι σε κάποιες περιπτώσεις σταματά η Πολιτεία, παρεμβαίνουν οι σύλλογοι. Δεν είναι θέμα ανθρωπιάς, έχουν γίνει μικρά και μεγάλα συγκεκριμένα πράγματα που πραγματοποιούνται και που είναι εξαιρετικά. Όπως όταν μια μέρα πριν από την άφιξη του CDM αποφασίστηκε να μεταφερθούν οι σοροί που βρίσκονταν στο Palamilone εν αγνοία των μελών της οικογένειας και οι σύλλογοι ήταν πραγματικά απίστευτοι στη διαχείριση αυτής της κατάστασης».

 

Πηγή: https://www.crotonenews.com/attualita/agora-i-35-anni-di-attivita-celebrati-con-un-convegno/

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *