ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ημέρες Fai: όλα τα θαύματα της Νάπολης για να ανακαλύψετε

Δεκάδες μνημεία είναι ανοιχτά για την περίσταση. Χιλιάδες τουρίστες στην πόλη

 

Οι ανοιξιάτικες μέρες του Fai (Ταμείο Ιταλικού Περιβάλλοντος) επέστρεψαν. Για το Σαββατοκύριακο 25-26 Μαρτίου 2023, εκατοντάδες ιταλικά μνημεία και κτίρια άνοιξαν για το κοινό και είναι επισκέψιμα με τη βοήθεια εθελοντών από το Fai, το Ιταλικό Ταμείο Περιβάλλοντος. Η Νάπολη δεν αποτελεί εξαίρεση, η οποία αναδεικνύει τα θαύματα της τόσο στην πόλη όσο και στην επαρχία. Χιλιάδες τουρίστες έχουν φτάσει στην πρωτεύουσα του Ναπολιτάν.

Μπορείτε να επισκεφτείτε περίπου 20 τοποθεσίες. Στο κέντρο της πόλης θα μπορείτε να επισκεφθείτε την Ακαδημία Καλών Τεχνών (μέσω Costantinopoli), το Ινστιτούτο Colosimo (μέσω Sant’Anna dei Lombardi), το Hotel San Francesco a Monte (corso Vittorio Emanuele), το Palazzo Salerno (piazza Plebiscito) , ο αμπελώνας του San Martino καθώς και, αναπόφευκτα, την προεδρική έδρα Villa Rosebery.

 

α θαύματα δεν λείπουν ούτε στην επαρχία. Στο Herculaneum, για παράδειγμα, θα είναι δυνατή η επίσκεψη στο Παρατηρητήριο του Real Vesuvius, το πρώτο και παλαιότερο ιταλικό ηφαιστειογενές ινστιτούτο. Προχωρώντας προς την περιοχή των Φλεγραίων, ο Bacoli ανοίγει τις πόρτες του Colombario del Fusaro και του αμφιθεάτρου Cuman. Στο Pozzuoli μπορείτε να επισκεφθείτε τη Villa Livia, το στάδιο Antonino Pio, την εκκλησία του San Francesco και το Sant’Antonio. χωρίς να ξεχνάμε το Fescina di Quarto. Εθελοντές της FAI εργάζονται επίσης στον κόλπο του Ieranto, στο Massa Lubrense και στη ρωμαϊκή βίλα των λουτρών στην περιοχή Giovanna di Sorrento. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το Rosaio di Anacapri, ένα από τα κύρια ιστορικά σπίτια του νησιού, και η Villa Albertini στη Nola. Λίγο έξω από την επαρχία της Νάπολης, μπορείτε να επιλέξετε να επισκεφθείτε το Αραγανέζικο Κάστρο της Aversa, έδρα του Δικαστηρίου της Βόρειας Νάπολης.

Η συνεισφορά στις επισκέψεις είναι δωρεάν και οι τρόποι συμμετοχής περιγράφονται στην ιστοσελίδα της FAI. Συνιστάται να ελέγχετε τη διαθεσιμότητα θέσεων πριν πάτε στα μέρη.

 

Πηγή: https://www.napolitoday.it/attualita/giornate-fai-primavera-2023-napoli.html

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *