ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δήμαρχος Κρότωνα: «Τώρα πρέπει να αντικαταστήσουμε όλους τους παλιούς κάδους στην πόλη»

Χθες το πρωί στον κεντρικό δρόμο της πόλης, Corso Vittorio Veneto, πολλή περιέργεια μεταξύ των πολιτών που παρατήρησαν λευκά βαρέα οχήματα διατεταγμένα στη σειρά: είναι τα νέα οχήματα στη διαθεσιμότητα της Akrea* που αγοράστηκε με δάνειο που έλαβε από τον Δήμο Κρότωνα.

Πάνω από 1.400.000€ που οριστικοποιήθηκαν για την αγορά 14 κριών, πέντε δεξαμενών ανατροπής και τεσσάρων συμπιεστών. Νέα οχήματα, τελευταίας γενιάς, με στόχο την ενθάρρυνση της χωριστής αποκομιδής απορριμμάτων στην πόλη.

«Τελικά καταφέραμε να εξοπλίσουμε τη θυγατρική της εσωτερικής εταιρείας με τα απαραίτητα μέσα για την εφαρμογή της χωριστής συλλογής απορριμμάτων και τώρα η περαιτέρω προσπάθεια θα πρέπει να είναι η απομάκρυνση των κάδων των μη διαφοροποιημένων αποβλήτων. Είναι τρομερά – είπε ο δήμαρχος – Τότε θα δούμε πώς θα κάνουμε αυτό το άλλο όνειρο πραγματικότητα, ούτε καν θα δούμε ένα τριγύρω. Χωρίς τη βοήθεια των πολιτών δεν θα μπορέσουν ποτέ να το κάνουν μόνοι τους».

Στη οδό 25ης Απριλίου (XXV Aprile) υπάρχουν «έξυπνοι» κάδοι και σήμερα, με αυτόν τον νέο στόλο μηχανημάτων που προμηθεύεται στην Akrea, βρίσκει περαιτέρω υποστήριξη. «Πραγματικά καλώ όλους να διαφοροποιηθούν και να διαχωρίσουν ειδικά το γυαλί που είναι πολύ βαρύ. Η πόλη είναι καθαρότερη, αλλά πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια για να επιτύχουμε σημαντικούς στόχους χωριστής συλλογής όπως κάνουν σε άλλες πόλεις, ακόμη και κοντά μας, στα χωριά, και δεν βλέπω γιατί δεν πρέπει να επιτύχουμε και αυτούς τους στόχους», κατέληξε.

*Akrea: ΕΔΑΚ (Εταιρία Διαχείρισης Απορριμάτων Κρότωνα)

Ακολουθούν φωτογραφίες: 

 

Πηγή: https://www.crotoneok.it/crotone-il-sindaco-ora-dobbiamo-eliminare-tutti-i-vecchi-cassonetti-dalla-citta/

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *