ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κρότωνας, οι χώροι πρασίνου της πόλης υιοθετούνται από ελεύθερους πολίτες και συλλόγους

 

 

Παρόντες στην πρωτοβουλία ήταν η Σύμβουλος Περιβάλλοντος Isabella Secreto, οι διαχειριστές Elisabetta Dominijanni και Francesco Iorno και οι δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Antonella Passalacqua και Paolo Acri.

Η διοίκηση είχε εκδώσει δημόσια ανακοίνωση για να καλέσει πολίτες ή συλλόγους να φροντίσουν τους μικρούς χώρους πρασίνου και η ανταπόκριση ήταν σύσσωμη και θετική γεγονός που υπογράμμισε την ευαισθησία και η προσοχή της κοινότητας της πόλης για περιβαλλοντικά θέματα.

Η υπογραφή των συμφωνιών θα συνεχιστεί σε τακτική βάση τις επόμενες εβδομάδες στον τομέα του Περιβάλλοντος. Ιδιαίτερα ο αξιολογητής θέλησε να ευχαριστήσει το προσωπικό του Γραφείου Προστασίας Πρασίνου και τους προκατόχους του που είχαν ξεκινήσει το παρόν εγχείρημα το οποίο σήμερα το πρωί οριστικοποιήθηκε.

 

Το αποτέλεσμα αυτής της πρώτης φάσης είναι σίγουρα ένα θετικό βήμα για τη συνέχιση της διαδικασίας και η διοίκηση είναι διαθέσιμη να υπογράψει περαιτέρω «υιοθετήσεις» στο πλαίσιο της στενής συνέργειας με την κοινότητα, η οποία μπορεί να αναφέρει και να προτείνει χώρους πρασίνου προς υιοθέτηση.

Όλοι οι τρόποι συμμετοχής στην πρωτοβουλία δημοσιεύονται στην ιστοπύλη του Δήμου του Κρότωνα. Η διοίκηση θα συνεργαστεί με τους «υιοθέτες» για τις έκτακτες εργασίες συντήρησης και θα παρακολουθεί τη φροντίδα των χώρων πρασίνου σε συνεννόηση μαζί τους.

 

 

Πηγή: https://www.mgrecianews.com/2023/03/14/crotone-le-aree-verdi-della-citta-adottate-dai-liberi-cittadini-ed-associazioni/

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *