ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΑΞΙΔΙ

Αρχαία Διασικελική Οδός: αγγλικό κολέγιο μελετάει την σικελική ενδοχώρα

Από την παρατήρηση των περιβαλλοντικών ιδιαιτεροτήτων της Σικελίας μέχρι τη συνειδητοποίηση της σημασίας των καθημερινών μας επιλογών το βήμα είναι σύντομο. Για το λόγο αυτό ένα ντοκιμαντέρ για την Αρχαία Εγκάρσια Σικελική Οδό έχει γίνει αντικείμενο σπουδών σε ένα αγγλικό κολέγιο. Ας μάθουμε, παρακάτω, τι είναι.

Στην Αγγλία μελετάται ένα ντοκιμαντέρ για τη Σικελία

Ένα ντοκυμαντέρ που εστιάζει στις περιβαλλοντικές ιδιαιτερότητες της Σικελίας έχει αποτελέσει αντικείμενο μελέτης από φοιτητές αγγλικού κολλεγίου προκειμένου να ενημερωθούν για το πως, με καθημερινές επιλογές, μπορούμε να συμβάλουμε στην κατεύθυνση προς την οποία θα πάει ο κόσμος γύρω μας αλλά και η ζωή μας.

Η ενδοχώρα της Σικελίας παραμένει άσπιλη

Οι πραγματικότητες, όπως αυτή της σικελικής ενδοχώρας, όπου υπάρχουν περιοχές που δεν έχουν ακόμη μολυνθεί από τις διαδικασίες της παγκοσμιοποίησης και οι οποίες διατηρούν τη νατουραλιστική ιδιαιτερότητά τους, αποτελούν στην πραγματικότητα πόλο έλξης για πολλούς νέους που, σήμερα περισσότερο από ποτέ, αναζητούν νέα και μοναδικά πλαίσια, στα οποία μπορούν να βουτήξουν χωρίς φόβο. Το ντοκυμαντέρ αντικείμενο σπουδών του μαθήματος αγγλικών, έχει εκτιμηθεί ιδιαίτερα όχι μόνο από τους φοιτητές αλλά και από το διδακτικό προσωπικό για τα ιστορικά, αρχαιολογικά, γλωσσικά, περιβαλλοντικά, κοινωνικά και υγειονομικά ζητήματα που παρουσιάζει με αποφασιστικό και ελκυστικό τρόπο.

Τι είναι η Αρχαία Διασικελική Οδός

Η Αρχαία Διασικελική Οδός είναι ένα μονοπάτι πάνω από 650 χλμ από την Καμαρίνα προς τη Mozia. Το μονοπάτι είναι βατό από τα ανατολικά προς τα δυτικά, με την Camarina να αποτελεί το σημείο εκκίνησης, αυτής της αρχαίας ελληνικής αποικίας που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Σικελίας, με θέα στην αφρικανική θάλασσα. Η αρχαία διαδρομή, στην αρχαιότητα η μέγιστη έκφραση επαφής και συνύπαρξης μεταξύ των λαών (Ελλήνων, Σικελών, Σικανών και Καρχηδονίων), διασχίζει τη Σικελία και σήμερα ξαναενώνει 8 επαρχίες, 55 δήμους και νησιωτικές κοινότητες, 6 αρχαιολογικά πάρκα, 47 τοποθεσίες ιστορικού-αρχαιολογικού-μνημειακού ενδιαφέροντος, 1 Πάρκο, 7 φυσικά καταφύγια, πολλά μουσεία, ιστορικά κέντρα και παραδοσιακούς αγροτικούς οικισμούς.

Τα στάδια της διαδρομής

Μπορεί κανείς να διασχίσει το μονοπάτι από ανατολικά προς δυτικά, έχοντας ως σημείο εκκίνησης Camarina, την αρχαία ελληνική αποικία που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Σικελίας, με θέα στην αφρικανική θάλασσα. Λόγω της ποικιλίας των αποστάσεων των σταδίων, αυτά τα τμήματα δεν πρέπει να θεωρούνται συνηθισμένα. Ο σχεδιασμός της διάρκειας των σταδίων θα πρέπει να βασίζεται στις προσωπικές δεξιότητες και τη σωματική προετοιμασία, αλλά και στο ενδιαφέρον του κάθε ατόμου για την εξερεύνηση των τόπων και των χώρων ενδιαφέροντος στην πορεία. Για να οργανώσετε καλύτερα το ταξίδι σας μπορείτε να συμβουλευτείτε αυτόν τον ιστότοπο: https://www.trasversalesicula.it/il-cammino/. Όποια και αν είναι η δέσμευση και ο χρόνος που μπορείτε να αφιερώσετε, κάθε στάδιο θα προσδώσει συναισθήματα μέσα από ένα ταξίδι στο χρόνο και τις μυρωδιές χιλίων Σικελιών. Για να ζητήσετε επίσημες πληροφορίες σχετικά, στείλτε e-mail στο: trasversalesicula@gmail.com

Πηγή: https://www.siciliafan.it/documentario-antica-trasversale-sicula-studio-college-inglese/amp/

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *