ΙΣΤΟΡΙΑ

Αναπαράσταση της μάχης των Πλαταιών (φωτ.)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η αναπαράσταση της ιστορικής μάχης των Πλαταιών στον αυθεντικό χώρο αυτής στη Βοιωτία. Η μάχη των Πλαταιών διεξήχθη ανάμεσα στους συνασπισμένους Έλληνες και τους Πέρσες το 479 π.Χ. και έκρινε την έκβαση των Περσικών Πολέμων με την αποχώρηση των δεύτερων από την Ελλάδα και την επιστροφή στην Περσία.

Περισσότεροι από 90 οπλίτες συμμετείχαν στην ιστορική αναπαράσταση προερχόμενοι τόσο από τον πολιτιστικό – ιστορικό σύλλογο της Μασσαλίας “Les Somatophylaques” (Οι Σωματοφύλακες) που ήλθαν από τη Γαλλία για αυτόν ακριβώς τον σκοπό, όσο και από εθελοντές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και κυρίως τη γειτονική πόλη της Θήβας.

 

Απόσπασμα από τη σελίδα Les Somatophylaques στο Facebook:

Έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ! Περισσότεροι από 90 οπλίτες ευθυγραμμισμένοι για τη μεγαλύτερη αναπαράσταση της ελληνικής φάλαγγας των Περσικών Πολέμων! Θηβαίοι εθελοντές συγκρούστηκαν με εμάς, προετοιμάζονταν γι’αυτό περισσότερο από ένα χρόνο για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, ήταν εξοπλισμένοι και κατασκεύασαν ένα μεγάλο μέρος του υλικού τους. Αξιόλογοι άνθρωποι οι οποίοι έλαβαν απλά μερικές οδηγίες για τη συλλογική μάχη λίγο πριν τη συνάντηση, την εκπαίδευση μας και την πειθαρχία προκειμένου να κάνουν τη διαφορά.

 

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό:

 

 

 

 

Πηγή: Les-Somatophylaques John Conyard Nikitas Kouloumprakis 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *