ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καθυστερήσεις στο έργο “Αρχαίος Κρότων”

 

Επιτροπή Antica Κroton: «Η πόλη δεν γνωρίζει τίποτα για το έργο»

 

Οι επικεφαλής της Επιτροπής Antica Kroton (Αρχαίος Κρότων), Filippo Sestito και Linda Monte.

 

Υπάρχουν πολλές υπογραφές που συγκέντρωσε η Επιτροπή του Αρχαίου Κρότωνα (Antica Kroton), πάνω από 500 άτομα ή πολίτες συγκεντρώθηκαν στην ίδια την επιτροπή, έτσι ώστε το έργο, για το οποίο γίνεται συζήτηση πολλά χρόνια, αφηγείται μια ιστορική και πολεοδομική τομή του Αρχαίου Κόσμου, με κοινωνική και οικονομική διάσταση.

Το έργο βρίσκεται σε αδιέξοδο, κατήγγειλε σήμερα το πρωί η Επιτροπή, στα πρόσωπα των Linda Monte και Filippo Sestito. Στις λίγες ελεύθερες περιοχές της πόλης, τα τελευταία χρόνια, η προστασία των αρχαιολογικών περιοχών της αρχαίας πόλης είναι ανύπαρκτη, ευνοώντας την αστικοποίηση των λίγων ελεύθερων περιοχών στο κέντρο του Κρότωνα.

«Οι θεσμικές ρυθμίσεις που έχουμε μετά λύπης πρόσφατα μάθει – ανέφερε η :Linda Monti – είναι συμφωνίες με ανθρώπους που υπαγορεύουν το νόμο της πόλης του Κρότωνα, με την υποστήριξη της διοίκησης η οποία αποφάσισε να αφιερώσει αυτά τα κονδύλια σε δημόσια έργα, τα οποία είναι σημαντικά έργα, αλλά τα οποία δεν είναι εις βάρος του έργου Antica Kroton».

Ευρεία ευθύνη, ακόμη και από τους υπουργικούς θεσμούς, καταγγέλλει η κ. Monte: «Ο κόσμος είναι έτοιμος αλλά δεν ξέρει τίποτα, γιατί όλα τα κονδύλια και τα έργα που αφορούν στην επικοινωνία δεν υπάρχουν».

 

Η Επιτροπή, αλλά και οι πολίτες, περιμένουν απαντήσεις: «Τα χρονικά πλαίσια είναι πολύ εκτενή, σε σύγκριση με τα λόγια του τότε ασκούντος καθήκοντα προέδρου της Περιφέρειας – πρόσθεσε ο Filippo Sestito – δεν γνωρίζουμε τίποτα για το τι συμβαίνει. Αρχίζουν να εργάζονται για τα τεχνικά δελτία, υπάρχει η διάθεση της δημοτικής διοίκησης να αναθέσει σε εξωτερικό συνεργάτη τη διαχείριση μονών τεχνικών δελτίων, αλλά από εκεί και πέρα ​​δεν γνωρίζουμε τίποτα για το έργο που θα μπορούσε να αλλάξει το πρόσωπο της πόλης. Όσοι είναι αντιπρόσωποι της Επιτροπής του Antica Kroton πρέπει να μιλήσουν με τους πολίτες, η πόλη του Κρότωνα ιστορικά βρίσκεται κάτω από τα συμφέροντα εργολάβων επί των ακινήτων, με οικοδομική κερδοσκοπία, κάτω από τα μάτια όλων, ειδικά στις δεκαετίες ’70 και ’80. Στις κεντρικές περιοχές της πόλης , και ιστορικού ενδιαφέροντος, δεν μπορεί να οικοδομηθεί καμία κατασκευή».

Πηγή: https://www.crotoneok.it/comitato-antica-kroton-del-progetto-la-citta-non-sa-nulla/

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *