ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο δήμαρχος του Reggio Calabria για τις εικόνες χάους στην πόλη

 

Reggio Calabria (Ρήγιο): Ο Δήμαρχος δημοσιεύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις εικόνες από τις ταραχές στην πόλη

 

“Όταν έγραψα το Σάββατο ότι υπάρχει ένα τεράστιο εκπαιδευτικό πρόβλημα στην πόλη μας που μας βλέπει όλους εμπλεκόμενους, κάποιος προτίμησε να ειρωνευτεί.

Κοιτάξτε τι συνέβη εκείνη την ημέρα στο Lungomare (Μώλο) έξω από μια από τις παραλίες, πριν από την παρέμβαση του Αρχηγείου της Αστυνομίας. Δεν είναι φυσιολογικό, δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι, δεν είναι αντάξιο του Ρηγίου μας.
Πρέπει να επιμείνουμε στο δίκτυο των εκπαιδευτικών συμμαχιών που έχει κάνει τόσο καλό στο παρελθόν. Ταυτόχρονα, θα ζητήσω από τον Νομάρχη να συγκαλέσει επιτροπή τάξης και ασφάλειας.
Και πιθανότατα θα πρέπει να ξανασκεφτούμε πώς να χρησιμοποιήσουμε αυτούς τους χώρους για το επόμενο καλοκαίρι».

Έτσι αντέδρασε ο Δήμαρχος του Ρηγίου (Reggio Calabria), Giuseppe Falcomati, για τα γεγονότα του Σαββάτου το βράδυ.
Η μεγάλη φιλονικία έλαβε χώρα στο Lungomare (Μώλο) του Reggio Calabria. Είναι ο ίδιος Δήμαρχος που καταγγέλλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ένα άλλο βίντεο, στο οποίο τα παιδιά φαίνονται να παίζουν υπό τον ήχο των “sfide di morra” (δημοφιλές βίαιο “παιχνίδι” στην Ιταλία το οποίο πλέον απαγορεύεται):

“Η μητέρα ενός από αυτούς, που επικοινώνησε τηλεφωνικά, είπε: “Ποιό είναι λοιπόν το πρόβλημα;” Λοιπόν, ποιο είναι το πρόβλημα;
Καμία κυρία, μόνο ότι ο γιος της αυτή τη στιγμή θα πρέπει να είναι στο σχολείο και αντ ‘αυτού εκπέμπει αρχέγονες κραυγές για άλλα, “παίζει” με τρόπο που απαγορεύεται από το νόμο.
Υπάρχει ένα τεράστιο εκπαιδευτικό πρόβλημα στην πόλη μας για το οποίο είμαστε όλοι υπεύθυνοι (ιδρύματα, οικογένειες, σχολείο, σύλλογοι, εκκλησία) και από το οποίο εξαρτάται η «επόμενη σκέψη», το μέλλον που καλούμαστε να οικοδομήσουμε.
Και όσο μπροστά σε όλα αυτά η απάντηση είναι “και ως εκ τούτου”, θα είμαστε προορισμένοι να περάσουμε τα πάντα κανονικά, από το χαρτί στο έδαφος μέχρι τους φόνους».

 

Πηγή: https://www.calabrianews.it/reggio-calabria-il-sindaco-pubblica-sui-social-le-immagini-dei-disordini-in-citta/

 

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *