ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Manfredi: «Εργαζόμαστε για να φέρουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας στη Νάπολη»

Ο ναπολιτάνος δήμαρχος μίλησε στο περιθώριο του 9ου σταδίου του Γύρου Ιταλίας 2024 με άφιξη στη ναπολιτάνικη παραλία

 

«Το γεγονός ότι ο Γύρος Ιταλίας έχει μια σκηνή με άφιξη στη Νάπολη για τρίτη συνεχόμενη φορά είναι μια αναγνώριση της ομορφιάς της πόλης μας και των τόπων στη μητροπολιτική περιοχή. Οι βαθμολογίες που γίνονται από τις ειδικές διαδρομές στη Νάπολη είναι οι απόλυτες καλύτερες ολόκληρου του Γύρου Ιταλίας. Αυτό έχει ονομαστεί το στάδιο της ομορφιάς και επίσης της λαϊκής συμμετοχής: υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατά μήκος της διαδρομής με μεταδοτικό ενθουσιασμό». Αυτά δήλωσε ο δήμαρχος της Νάπολης Gaetano Manfredi, στο περιθώριο του 9ου σταδίου του Γύρου Ιταλίας 2024 με άφιξη στην παραλία.

Ο ναπολιτάνος δήμαρχος μίλησε επίσης για την υπόθεση της διοργάνωσης ενός Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας στη Νάπολη: «Σκεφτόμαστε με την ομοσπονδία για την πιθανότητα να συμβεί αυτό, σίγουρα η Νάπολη είναι ένας από τους υποψηφίους. Αυτές, λοιπόν, είναι αποφάσεις που λαμβάνονται σε διεθνές επίπεδο, αλλά η Νάπολη βρίσκεται σε όλα τα πιο σημαντικά τραπέζια παγκοσμίως και η επιτυχία των σταδίων μαρτυρούν την ελκυστικότητα της πόλης. Υπάρχουν διάφορες ξένες αντιπροσωπείες εδώ στην πόλη που εντυπωσιάστηκαν από την ομορφιά και την οργάνωσή μας».

Ο Manfredi δεν απέκλεισε ότι θα μπορούσε να υπάρξει ένα στάδιο του αγώνα στην πρωτεύουσα της Καμπανίας και το 2025: «Δεν κάνουμε προόδους, αλλά εργαζόμαστε έτσι ώστε ο Giro να μην φύγει από τη Νάπολη».

Κλείσιμο ποδηλατοδρόμων στην πόλη και βιώσιμη κινητικότητα: «Έχουμε ένα μεγάλο σχέδιο για την κατασκευή ποδηλατοδρόμων στην πόλη, με μια σημαντική επένδυση που προέρχεται από το ΕΣΑΑ. Είναι σαφές ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να μειώσουμε τον αριθμό των αυτοκινήτων στην πόλη. Για να γίνει αυτό, πρέπει να ενισχύσουμε περαιτέρω τις δημόσιες μεταφορές, τις σιδηροδρομικές μεταφορές, τον Ιούλιο, για παράδειγμα, θα ανοίξουμε τη γραμμή 6. Η ιδέα μας είναι να έχουμε μια πιο φιλική προς το ποδήλατο και πιο βιώσιμη πόλη».

 

 

 

 

Πηγή:  napolitoday.it

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *