ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το Μπάρι είναι η πόλη με το καλύτερο κλίμα στην Ιταλία: πρώτη θέση στην κατάταξη Sole 24 Ore

Τα δεδομένα του 3BMeteo: οκτώμισι ώρες ηλιοφάνειας την ημέρα, εννέα ημέρες ακραίων βροχοπτώσεων ετησίως, εβδομήντα τέσσερις βροχερές ημέρες από τις 365. Μόνο 158 ημέρες το χρόνο από την άνεση του κλίματος

 

Το Μπάρι είναι η πόλη με το καλύτερο κλίμα στην Ιταλία: αυτό λέει η κατάταξη της νέας έκδοσης του Sole 24 Ore Climate Index για φέτος. Η κατάταξη, που ενημερώνεται με στοιχεία που παρέχονται από το 3bmeteo για τη δεκαετία 2013-2023, χρησιμοποιείται κάθε χρόνο στην έρευνα «Ποιότητα ζωής» που διεξάγεται από την Il Sole 24 Ore για να πει ποιες από τις 107 πρωτεύουσες ζουν καλύτερα από κλιματική άποψη, με βάση δέκα παραμέτρους που μετρούν τις πιο συχνές «καλές καιρικές συνθήκες». Οι δέκα δείκτες που απαρτίζουν την τελική κατάταξη επιλέχθηκαν και επεξεργάστηκαν από το συντακτικό προσωπικό του Il Sole 24 Ore και επικυρώθηκαν από την ομάδα μετεωρολογικών εμπειρογνωμόνων του 3bmeteo.

Οκτώμισι ώρες ηλιοφάνειας την ημέρα. Εννέα ημέρες ακραίων βροχοπτώσεων ανά έτος. Εβδομήντα τέσσερις βροχερές μέρες από τις 365. Μόνο 158 ημέρες το χρόνο είναι εκτός κλιματικής άνεσης, δηλαδή με σχετική υγρασία μεγαλύτερη από 70 τοις εκατό ή λιγότερο από 30 τοις εκατό. Καλοκαιρινό αεράκι κατά μέσο όρο 7,2 κόμβοι την ημέρα. Αυτές είναι οι κύριες μέσες κλιματολογικές παράμετροι που ωθούν την πόλη της Απουλίας στην κορυφή της κατάταξης.

Για πρώτη φορά, μια περιοχή του Νότου κατακτά έτσι την πρωτοκαθεδρία σε έναν θεματικό συνθετικό δείκτη της Ποιότητας Ζωής, την ιστορική έρευνα για τα πιο βιώσιμα ιταλικά εδάφη, υπονομεύοντας την Imperia – τώρα δεύτερη – που είχε τοποθετηθεί στην πρώτη θέση σε προηγούμενες εκδόσεις: η πρώτη δημοσιεύθηκε το 2019 με στοιχεία για τη δεκαετία 2008-2018 και η δεύτερη δημοσιεύθηκε το 2022 με στοιχεία για τη δεκαετία 2011-2021.

 

Πηγή: baritoday.it

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *