ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαμαρτυρία για την ΕΟ 106, Falcomatà: «δήμαρχοι και κοινότητες διεκδικούν το δικαίωμα στην ασφαλή και σύγχρονη κινητικότητα»

Ο μητροπολίτης δήμαρχος Giuseppe Falcomatà συμμετείχε στην πομπή των συνδικάτων CGIL, CISL, UIL και των διαχειριστών των δήμων της περιοχής της Λοκρίδας για την υπεράσπιση και την επανεκκίνηση της ΕΟ 106. «Ένα έργο σκοπιμότητας δεν αρκεί. Πρέπει να τρέξουμε, να προχωρήσουμε, να κάνουμε κάτι περισσότερο για την Εθνική Οδό 106 και για αυτά τα 147 χιλιόμετρα εδάφους όπου ζουν και εργάζονται πολίτες, δήμαρχοι, κάτοικοι της Καλαβρίας που διεκδικούν δικαιώματα, ασφάλεια και ανάπτυξη». Με αυτά τα λόγια, ο δήμαρχος Falcomatà άνοιξε τη διαδήλωση ευχαριστώντας «τα τρία συνδικάτα που επέστησαν την προσοχή σε ένα πρόβλημα αισθητό και πραγματικό σε ένα σημαντικό μέρος της περιοχής».

«Με αυτή την εκδήλωση», είπε, «οι δήμαρχοι της περιοχής ζητούν από την Περιφέρεια και την Anas* να αναλάβουν την ευθύνη, ώστε το έργο εκσυγχρονισμού να δει επιτέλους το φως της ημέρας. Οι πόροι υπάρχουν και, εάν είναι απαραίτητο, πρέπει να προσαρμοστούν στην ιδιαίτερη οικονομική κατάσταση και στην αύξηση των τιμών και των υλικών. Είναι καλό που η σημερινή κινητοποίηση περιλαμβάνει πολλές επαρχίες της Καλαβρίας ταυτόχρονα, επειδή η ενωμένη φωνή των κοινοτήτων γίνεται όλο και ισχυρότερη».
«Ενώ είμαστε εδώ για να διαδηλώσουμε», πρόσθεσε ο δήμαρχος Falcomatà, «μια αντιπροσωπεία περιφερειακών συμβούλων από το Reggio Emilia, με επικεφαλής τον αξιότιμο Giovanni Muraca, βρίσκεται στα γραφεία της Περιφέρειας Καλαβρίας, στο Catanzaro, για να επαληθεύσει την κατάσταση και να προχωρήσει με συντονισμένο και συνεργιστικό τρόπο».

«Ελπίζω και είμαι πεπεισμένος – κατέληξε ο μητροπολίτης δήμαρχος – ότι αυτό το πνεύμα, στο οποίο υπερισχύουν τα συμφέροντα της περιοχής, θα συνεχιστεί και σε σχέση με τη διαφοροποιημένη αυτονομία, ένα άλλο σημαντικό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί και να αντιπαραβληθεί με εκείνους που έχουν καθήκον να υπερασπιστούν την περιοχή. Εάν αυτή η μεταρρύθμιση γινόταν νόμος, θα δημιουργούσε ρήγμα και ασυμβίβαστο χάσμα με τις περιφέρειες του Κέντρου-Βορρά. Σε αυτό το σημείο, δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε για έργα υποδομής και ανάπτυξης για μια περιοχή που η κυβέρνηση θέλει διαιρεμένη».

 

*Anas: Ιταλικοί Αυτοκινητόδρομοι

 

Πηγή: calabrianews

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *