ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επιτυχία και ενίσχυση του Pomarico (Βασιλ.) – Μια μοναδική αξέχαστη εμπειρία στην Τουριστική Έκθεση Μιλάνου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

POMARICO –  Μια εξαιρετική επιτυχία επιτεύχθηκε από τον δήμο Pomarico στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση (BIT) στο Μιλάνο, που πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 6 Φεβρουαρίου στην πόλη Fiera του Μιλάνο. Η παρουσία του δήμου του λόφου της Ματέρα έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον και θαυμασμό μεταξύ των φορέων του τουριστικού τομέα, αναδεικνύοντας την ομορφιά και τη μοναδικότητα της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του.

Το BIT στο Μιλάνο ήταν η ιδανική ευκαιρία να παρουσιάσουμε στον κόσμο τα θαύματα του Pomarico, με το συναρπαστικό ιστορικό κέντρο πλούσιο σε παράδοση και αυθεντικότητα, και το μουσείο αγροτικού πολιτισμού, που ανακατασκευάστηκε πρόσφατα χάρη σε παρεμβάσεις που χρηματοδοτήθηκαν με το έργο Ultimo Miglio που προωθήθηκε από το Gal Start 2020.

 

«Το BIT στο Μιλάνο ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να επισημάνουμε τις ιδιαιτερότητες του Pomarico και των γύρω χωριών μας», δήλωσε η σύμβουλος τουρισμού Beatrice Difesca. «Η παρουσία μας κατέστησε δυνατή την προώθηση του αυθεντικού τουρισμού, με βάση την ανάδειξη των παραδόσεων, του πολιτισμού και της ιστορίας μας. Η συνεργασία με την Gal Start 2020, την οποία ευχαριστούμε, αποτελεί μια ανάσα φρέσκου αέρα για τα μικρά χωριά στο έργο της ανάπλασης και ανακαίνισης των ομορφιών τους, καθώς και μια ευκαιρία να ανακτήσουν την ταυτότητα κάθε περιοχής. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε σε αυτό το μονοπάτι, δουλεύοντας για να προσφέρουμε μοναδικές και αξέχαστες εμπειρίες στους επισκέπτες που θέλουν να ανακαλύψουν τις ομορφιές των τόπων μας».
Το Pomarico κοιτάζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση, γνωρίζοντας ότι η συμμετοχή στο BIT στο Μιλάνο αντιπροσωπεύει μόνο την αρχή μιας πορείας ανάπτυξης και επιτυχίας στον τουριστικό τομέα.

«Είμαστε περήφανοι για τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν στο BIT στο Μιλάνο. Η συμμετοχή μας – πρόσθεσε ο δήμαρχος Francesco Manciniέδειξε ότι το Pomarico είναι ένας τουριστικός προορισμός μεγάλης αξίας, ικανός να προσελκύσει το ενδιαφέρον και τον θαυμασμό επαγγελματιών του κλάδου από όλο τον κόσμο. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την προώθηση και την προστασία της κληρονομιάς μας, εξασφαλίζοντας ένα λαμπρό μέλλον για το χωριό μας».

Pomarico, 9 Φεβρουαρίου 2024

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *