ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Χειμερινό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης – Μπάρι, κρύος άνεμος την πρώτη ημέρα των αγώνων

Ο πρώτος που πέρασε τη γραμμή τερματισμού σε πραγματικό χρόνο σε υψόμετρο στη γενική κατάταξη στον πρώτο αγώνα ήταν το «Euristica 2» του Siro Casolo, το δεύτερο κέρδισε το «Ohana F» του Angelo Volpe

 

Ψυχρός βόρειος άνεμος από το Βορρά έως 21 κόμβοι κάτω από ριπές (για κατάβαση κατά τη δεύτερη ιστιοδρομία), κύματα ύψους έως 1,5 μέτρου και ηλιοφάνεια χαρακτήρισαν την πρώτη Κυριακή των δοκιμών του 24ου Χειμερινού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης ‘Città di Bari’, που ισχύει για την επιλογή στο πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης της 8ης ζώνης FIV – Κύπελλο Πρωταθλητριών 2024. Δεκαπέντε σκάφη εμφανίστηκαν στη γραμμή εκκίνησης με δύο απουσίες στην ανοικτή θάλασσα και μία μεταξύ των μίνι-υψηλών φώκιας. Δύο αγώνες ολοκληρώθηκαν τόσο για υπεράκτιες όσο και για μίνι-υπεράκτιες περιοχές χάρη στην προετοιμασία των πληρωμάτων στα σκάφη στη θάλασσα και την επιδέξια δουλειά των ιστιοπλόω και της Επιτροπής Αγώνων, της οποίας ο πρόεδρος Vito Laforgia χαρακτήρισε την ημέρα για τους αθλητές στη θάλασσα ως «θεαματική».

Ο πρώτος που πέρασε τη γραμμή τερματισμού σε πραγματικό χρόνο σε υψόμετρο συνολικά στον πρώτο αγώνα ήταν το «Euristica 2» του Siro Casolo (Cn Bari), ακολουθούμενο από το «Grace» του Nicola Turi (Cv Bari) και το «Hydra» του Valerio Savino με τον Salvatore Di Corato (Cn Bari) στο τιμόνι. Στον δεύτερο αγώνα, από την άλλη πλευρά, ο πρώτος που πέρασε τη γραμμή τερματισμού ήταν το «Ohana F» του Angelo Volpe (Cus Bari) ακολουθούμενο από το «Euristica 2» και το «Biba» του Giacomo Scalera (Cus Bari).

Μεταξύ των μίνι-υπεράκτιων σε πραγματικό χρόνο στον πρώτο αγώνα, ο πρώτος που πέρασε τη γραμμή τερματισμού ήταν το «Folle Volo Pegasus» του Antonio Pastore με τον Joseph Pastore στο τιμόνι. ακολουθούμενη από το «Folle Volo Racing» της Giuseppina D’ambrosio με τον Fabrizio Buono στο τιμόνι (Cn Bari) και το «L’Emilio Compagnia del mare» της Compagnia del Mare με τον Giuseppe στο τιμόνι (CV Molfetta). Στον δεύτερο αγώνα, από την άλλη πλευρά, η «Folle Volo Racing» πέρασε πρώτη τη γραμμή τερματισμού, ακολουθούμενη από την «L’Emilio Compagnia del mare» και την «Αργεντινή» που ανήκε στον Antonio Patimo (Cn Bari). Η τελική κατάταξη με τους αποζημιωμένους χρόνους, που ισχύει για τους σκοπούς της γενικής κατάταξης του πρωταθλήματος, θα είναι διαθέσιμη προς το τέλος της εβδομάδας.

Πρωταγωνιστές όλης της οργανωτικής μηχανής για το 2024 είναι ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μπάρι, ο Ιταλικός Ναυτικός Σύνδεσμος Μπάρι, ο Ναυτικός Όμιλος Il Maestrale, ο Ναυτικός Όμιλος του Μπάρι και το Cus Bari, υπό την αιγίδα του Δήμου του Μπάρι – Τμήμα Αθλητισμού και της Ιταλικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας – 8η ζώνη.

Οι επόμενοι αγώνες είναι προγραμματισμένοι για τις 11 και 25 Φεβρουαρίου και στις 10 Μαρτίου, με δυνατότητα ανάκαμψης στις 24 Μαρτίου. Το πρωτάθλημα θα ισχύει με τουλάχιστον τέσσερις γύρους. Μια σειρά από τεχνικές και θεματικές σε βάθος εκδηλώσεις ανοιχτές σε όλους τους λάτρεις της ιστιοπλοΐας καθορίζονται επίσης.

 

Πηγή:  baritoday

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *