ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εκπαιδευτική ξενάγηση (Educational Tour) 2024, η Piazza Armerina ανάμεσα στους δήμους-πρωταγωνιστές της νέας τουριστικής σεζόν της Σικελίας

Η πρωτοβουλία οργανώθηκε από τη δημοτική διοίκηση και είδε τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους, influencers και διαχειριστές να συνεργάζονται από κοινού

 

Η Piazza Armerina θα είναι μεταξύ των πρωταγωνιστών της νέας τουριστικής σεζόν της Σικελίας. Η Εκπαιδευτική Ξενάγηση (Educational Tour) 2024 έκλεισε με θετικό ισοζύγιο, ένα Σαββατοκύριακο στο οποίο συζητήθηκαν ο τουριστικός σχεδιασμός και οι στρατηγικές για το μέλλον, συμπεριλαμβανομένων εκδηλώσεων και μουσικών παραστάσεων, εκθέσεων, φαγητού και κρασιού, πολιτιστικής κληρονομιάς και φυσικών αξιοθέατων.

Η εκπαιδευτική περιοδεία, που διοργανώθηκε από τη δημοτική διοίκηση και η οποία έχει γίνει μια από τις σημαντικότερες ετήσιες συναντήσεις με θέμα τον τουρισμό σε ολόκληρη τη Σικελία, πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Δεκεμβρίου μεταξύ των γειτονιών της πόλης του μνημείου της UNESCO Villa Romana del Casale. Περισσότεροι από 50 πράκτορες του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων εθνικών και διεθνών ταξιδιωτικών πρακτόρων, influencers που σχετίζονται με τα ταξίδια και τον τρόπο ζωής, δημοσιογράφοι και διοικητικοί υπάλληλοι επισκέφθηκαν το Σάββατο τα πιο χαρακτηριστικά μέρη της Piazza Armerina, ανακαλύπτοντας τα μυστικά που κρύβει η μεσαιωνική πόλη και επισκέπτονται τη Villa Romana del Casale τη νύχτα.

Την Κυριακή, πραγματοποιήθηκε προγραμματική διάσκεψη στο θέατρο Garibaldi στην οποία έγινε ο απολογισμός της τρέχουσας τουριστικής περιόδου, η οποία βλέπει τη Σικελία με ένα παρήγορο + 5,8% των τουριστικών ροών σε σύγκριση με το 2022 (στοιχεία που αφορούν τους πρώτους 9 μήνες) και έγινε λόγος για προγραμματισμό και στρατηγικές για το 2024 στα διάφορα τμήματα στα οποία μπορεί να μετρήσει ολόκληρο το νησί: πολιτιστικά, φυσιολατρικά και ποδηλατικά, που συνδέονται με το εμπορικό σήμα της Unesco, κρουαζιέρες, κινηματογράφο και φαγητό και κρασί και εστίαση γενικότερα.

Τη συζήτηση άνοιξαν ο δήμαρχος της Piazza Armerina, Nino Cammarata, και ο σύμβουλος τουρισμού, Ettore Messina. Ο Antonio Di Monte, γενικός διευθυντής της West Sicily gate και ο Sergio Lo Piano, της Trumpy Tour, μίλησαν για τον τουρισμό κρουαζιέρας. Οι δυνατότητες του ποδηλατικού τουρισμού εξετάστηκαν από τη Manuela D’Avanzo και τη Marilisa Marzionne της Sicily Biking Tours.

Ο Thomas Van Compernolle, επικεφαλής της οργάνωσης εμπορικών εκθέσεων της ένωσης “Noto Albergatori” και ο Emanuele Lacagnina, διευθύνων σύμβουλος της Ellison και επικεφαλής καλλιτεχνικών εκθέσεων για τις εκθέσεις τέχνης του Leonardo στη Σικελία, μίλησαν για τη διεθνή προώθηση σε τουριστικές εκθέσεις και κοινωνικά δίκτυα, μνημειώδεις ομορφιές και αρχαιολογικούς χώρους μεταξύ της Expo και των κοινωνικών δικτύων και πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Ο Diego Caltabiano, συγγραφέας και παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής “Gusta Sicilia” και η Valeria Di Mauro, παρουσιάστρια του “Bella tra i fornelli” αναφέρθηκαν στο θέμα του ρόλου των τομεακών τηλεοπτικών προγραμμάτων στην ενθάρρυνση του τουρισμού, ενώ οι influencers Diletta Amenta, Giuseppe La Spina, Eleonora Aricò και Giada Pappalardo μίλησαν για τον ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην προώθηση της περιοχής. Επιπλέον, μίλησαν επίσης ο Σύμβουλος Τουρισμού του Portopalo di Capo Passero, Salvatore Nieli, και οι δημοτικοί σύμβουλοι Jacopo Burgaretta και Mario Musumeci, τουριστικοί πράκτορες.

«Με την εκπαιδευτική ξενάγηση 2024 – είπαν οι Nino Cammarata και Ettore Messinaθέλουμε να τονίσουμε τους θησαυρούς της Piazza Armerina, με στόχο να τους αποκαλύψουμε στους επισκέπτες χάρη στον προγραμματισμό της νέας τουριστικής σεζόν. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε μια καθηλωτική και αξέχαστη εμπειρία που αφήνει μια εντύπωση σε όλους όσους επιλέγουν να εξερευνήσουν την πόλη μας. Αυτή είναι η υπόσχεσή μας για το 2024 και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα τη μοιραστούμε με όλη την πόλη».

 

 

Πηγή: sicilianews

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *