ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Sangiuliano στη Νάπολη: “Το άνοιγμα των μουσείων τα Χριστούγεννα είχε επιτυχία, θα επαναληφθεί την 1η Ιανουαρίου”

Τα λόγια του υπουργού Πολιτισμού που σχολιάζει και το μέτρο που μελετά η κυβέρνηση για τη λεγόμενη «cancel culture»

 

Ο Gennaro Sangiuliano, στο περιθώριο της επίσκεψής του στη Villa Floridiana στη Νάπολη, συζήτησε διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένης της επιτυχίας του ανοίγματος των μουσείων στις 25 Δεκεμβρίου.
«Είμαι ικανοποιημένος», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Πολιτισμού, «προφανώς όπως όλα τα πράγματα είναι μια αρχή, ίσως χρειαστεί να βαθμονομήσουμε, ας πούμε ότι το 85% των μουσείων έχουν ανοίξει, πολλά είχαν καλή προσέλευση, ήταν μόνο μία υπόθεση».

«Τα μουσεία θα είναι επίσης ανοιχτά την 1η Ιανουαρίου, αλλά επειδή αυτό ανταποκρίνεται σε μια πολύ σαφή λογική, καθώς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, ξένοι που έχουν έρθει στην Ιταλία για να περάσουν τις διακοπές των Χριστουγέννων, αλλά και πολλοί Ιταλοί που ίσως αποφάσισαν να πάνε σε μια πόλη τέχνης, άνθρωποι που επέλεξαν, για παράδειγμα, τη Φλωρεντία, τη Βενετία ή την ίδια τη Νάπολη. Υπάρχουν τόσοι πολλοί, είναι καλό που αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να βρουν την πλήρη χρηστικότητα των χώρων του μουσείου, ίσως όχι όλων αλλά των πιο σημαντικών», κατέληξε.

Μια παρένθεση, λοιπόν, σχετικά με το μέτρο για την «κουλτούρα ακύρωσης» που θα πρέπει να καταλήξει στο Συμβούλιο Υπουργών σε σύντομο χρονικό διάστημα. «Μου φαίνεται ότι είναι μια μεγάλη μάχη πολιτισμών – σχολίασε – Η λεγόμενη cancel culture είναι μια βαρβαρότητα που σημαίνει διαγραφή ταυτότητας και ιστορίας. Δεν είμαστε άνθρωποι που έτυχε να είναι έτσι τυχαία. Ο καθένας από εμάς έχει ένα συλλογικό DNA που είναι η ιστορία του έθνους μας, του πολιτισμού μας».

 

 

 

Πηγή: napolitoday

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *