ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι σπουδαστές του ΣΣ Αλκμαίων ο Κροτωνιάτης σε μάθημα πολιτικής και οδικής αγωγής

Στο Σχολικό Συγκρότημα (ΣΣ) Αλκμαίων ο Κροτωνιάτης στον Κρότωνα πραγματοποιήθηκε το συνέδριο – συζήτηση με τίτλο Σημασία της Αγωγής του Πολίτη και της Οδικής Αγωγής στα Σχολεία, που διοργάνωσε ο Vincenzo Costa, referent του Συλλόγου «Φίλοι Κρότωνα του Giovanni Palatucci» με την υποστήριξη της Διευθύντριας Σχολής καθηγήτριας Anna Iannone και της Rossella Donadio και της Maria Stella Sisia.

Όλα αυτά για να γνωρίσουν και να φρεσκάρουν την Αγωγή του Πολίτη στα παιδιά, η οποία εδώ και μερικά χρόνια διδάσκεται με τόση οξυδέρκεια από τους δασκάλους, από το δημοτικό μέχρι τη συνέχεια στο γυμνάσιο.

Η καθηγήτρια Anna Iannone και ο Vincenzo Costa, αφού χαιρέτησαν τους παρευρισκόμενους και τους νέους που συμμετείχαν, άνοιξαν τη συζήτηση και ξεκίνησαν την έναρξη της ημέρας γνώσης για τους πολίτες και το οδικό δίκτυο.

Μια ερμηνευτική και μουσική παρουσίαση που δημιούργησαν οι μαθητές με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών, πλαισίωσε την υπέροχη μέρα, με το φινάλε του ύμνου της Mameli να ερμηνεύεται από τους μαθητές και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των δρόμων.

Η Διευθύντρια του Τμήματος Τροχαίας της Καλαβρίας, Δρ Rosanna Ferranti, συνοδευόμενη από τον τοπικό διευθυντή του Crotone της Polstrada Dr. Giuseppe Bello, άνοιξε τη συζήτηση του δρόμου με εξαντλητική μαρτυρία και επαγγελματισμό που επέστησε την προσοχή όλων των παρευρισκομένων και ιδιαίτερα των νέων που ενδιαφέρονταν πολύ για το θέμα.

Διανεμήθηκαν καρτ-ποστάλ για τον εορτασμό της 19ης Νοεμβρίου στη μνήμη των θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων, για να μην ξεχνάμε. Ο εγγυητής των κρατουμένων, δικηγόρος Federico Ferraro, μίλησε για τη σημασία της Αγωγής του Πολίτη και των Κοινωνικών Δικαιωμάτων, παρουσιάζοντας ένα πρωτότυπο αντίγραφο του Συντάγματος, με κάποια αναφορά στους κρατούμενους.

Ενώ ο Don Ezio Limina (Εφημέριος της Τροχαίας του Κρότωνα) επαίνεσε τους διοργανωτές και κάλεσε τους μαθητές να αξιοποιήσουν στο έπακρο αυτά που άκουσαν.

Ο καθηγητής Giuseppe Perpiglia επέκτεινε το θέμα στην κοινωνική και εθελοντική εργασία, ένα άτομο με πολυετή εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα.
Rosanna Ferranti από τη διοργάνωση της εκδήλωσης και την παρέδωσε η διευθύντρια του σχολείου καθηγήτρια Anna Iannone, για να την ευχαριστήσει για την παρουσία της και την προθυμία της να επικοινωνήσει με όλους τους μαθητές κάθε σχολείου της Καλαβρίας.

Παρόντες ήταν η Επίτροπος Manna Lorenzo εκπροσωπώντας τον Αρχηγό της Αστυνομίας, ο Biagio Alicandro της Οικονομικής Αστυνομίας, ο Giovanni Greco, Σύμβουλος του Δήμου Κρότωνα και ο Michele de Caro της Εθνικής Ένωσης Ναυτικών, άλλες στρατιωτικές και πολιτικές αρχές και εκπρόσωποι των Συλλόγων του Κρότωνα και πολλά μέλη του Συλλόγου Φίλων Κρότωνα του Giovanni Palatucci.

Εν κατακλείδι, εκδόθηκε πιστοποιητικό συμμετοχής στους ομιλητές του Συνεδρίου για να θυμούνται μια τέτοια αξέχαστη εκπαιδευτική και αδελφική ημέρα και τελετουργικές φωτογραφίες που ολοκληρώθηκαν την ημέρα.

 

Πηγή: https://shorturl.at/iGPV4

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *