ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Υπό κατασκευή η απευθείας σιδηροδρομική σύνδεση Ακράγαντα – αεροδρόμιο Παλέρμο

ΠΑΛΕΡΜΟ – «Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας σεζόν για τον Ακράγαντα και ολόκληρη την επαρχία. Η άμεση και ταχύτερη σύνδεση με το αεροδρόμιο του Παλέρμο θα ωφελήσει τους πολίτες, τους μετακινούμενους και τον αυξανόμενο αριθμό τουριστών που επιλέγουν να επισκεφθούν αυτό το τμήμα της Σικελίας τόσο πλούσιο σε ιστορικά, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά αξιοθέατα. Είναι μια στρατηγική επιλογή που ατενίζει το μέλλον, ξεκινώντας από το 2025, όταν το Αγκριτζέντο θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ιταλίας και πολλοί επισκέπτες θα φτάνουν εδώ». Αυτό είπε ο Περιφερειάρχης Σικελίας, Renato Schifani, ο οποίος σήμερα το πρωί, στον κεντρικό σταθμό του Agrigento, παρακολούθησε την αναχώρηση του εναρκτήριου ταξιδιού της νέας απευθείας σιδηροδρομικής σύνδεσης μεταξύ της πόλης των ναών και του αεροδρομίου του Παλέρμο. Μια υπηρεσία που η Περιφέρεια έχει ζητήσει από την Trenitalia και για την οποία έχει ήδη διαθέσει σχεδόν 800.000€ μέχρι τον Μάρτιο του 2024. Σύνδεση που θα αναχρηματοδοτηθεί στη νέα σύμβαση παροχής υπηρεσιών. Υπάρχουν 4 τρένα την ημέρα.

 

Schifani: «Επενδύσεις 1,6 δισ.»
«Χάρη στη σύμβαση παροχής υπηρεσιών μεταξύ της Περιφέρειας και της Trenitalia», συνέχισε ο κ. Schifani, «προγραμματίζονται επενδύσεις άνω των 1.600.000.000€ έως το 2026, εκ των οποίων περισσότερα από τα μισά θα βαρύνουν την Περιφέρεια, ώστε να υπάρχουν όλο και πιο σύγχρονα τρένα ικανά να ταξιδεύουν σε ένα όλο και πιο αποδοτικό δίκτυο. Για τα νέα τρένα, η επένδυση είναι πάνω από μισό δισεκατομμύριο, με μερίδιο άνω των 400.000.000€  να βαρύνει την περιφέρεια της Σικελίας. Μια προσπάθεια που ενώνεται με αυτή που βρίσκεται σε εξέλιξη στα οδικά και οδικά δίκτυα της Σικελίας. Είναι απαραίτητο να έχουμε ένα συνολικό όραμα που θα δώσει επιτέλους στο νησί ένα επαρκές σύστημα μεταφορών, σύμφωνα με τα εθνικά και ευρωπαϊκά πρότυπα, ενόψει και της κατασκευής της Γέφυρας του Στενού».

 

Aricò: “Μεγάλοι πόροι για το σιδηροδρομικό δίκτυο”
«Η Περιφέρεια – πρόσθεσε ο Σύμβουλος Υποδομών και Κινητικότητας, Alessandro Aricòεπενδύει πολύ σημαντικούς πόρους στην ενίσχυση του σιδηροδρομικού δικτύου, στην ανανέωση του σιδηροδρομικού στόλου και στη δημιουργία νέων γραμμών λειτουργικών για την ανάπτυξη του τουρισμού και τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση. Εκτός από τα περισσότερα από 40 νέα τρένα, συμπεριλαμβανομένων των Pop και Blues, που βρίσκονται ήδη σε λειτουργία, άλλα 15 θα προστεθούν, μεταξύ του επόμενου έτους και του 2026, γεγονός που θα επιτρέψει ένα από τα νεότερα οχήματα στην Ιταλία. Είναι μια πολύ σημαντική προσπάθεια που βρίσκει την ανταπόκριση της ικανοποίησης των ταξιδιωτών, οι οποίοι έχουν αυξηθεί κατά 20%. Αυτό οφείλεται επίσης στην επιλογή της διατροπικότητας των συνδέσεων μεταξύ των αεροδρομίων της Κατάνης και του Παλέρμο και τουριστικών προορισμών αριστείας όπως η Κεφαλού, το Ταυρομένιο, οι Συρακούσες και, από σήμερα, ο Ακράγαντας».

 

Πηγή: https://shorturl.at/AJNSW

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *