ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρότωνας, νέα μέτρα κυκλοφορίας: Η Πλατεία Πυθαγόρα κλειστή για κυκλοφορία και στάθμευση

Ενόψει της εκδήλωσης «Ο χρόνος που θα έρθει» που θα μεταδοθεί ζωντανά στο Rai και της άφιξης των πρώτων οχημάτων στην πόλη, κοινοποιούνται τα νέα μέτρα για την κυκλοφορία, υπόκεινται σε αλλαγές με βάση τις επερχόμενες εξελίξεις.

Τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023, οι δραστηριότητες συναρμολόγησης της σκηνής και του εξοπλισμού θα ξεκινήσουν στις 7:00 (8:00 ώρα Ελλάδος) στην Πλατεία Πυθαγόρα και τις γύρω περιοχές, με την άφιξη και την τοποθέτηση των δυο πρώτων βαρέων οχημάτων.

Από τις 8.30 π.μ. (9:30 ώρα Ελλάδος), με την άφιξη τριών ακόμη βαρέων οχημάτων και μέχρι το τέλος των επιχειρήσεων, δεν θα είναι πλέον δυνατή η μετακίνηση κατά μήκος του οδικού τμήματος της Viale Regina Margherita μεταξύ της πρώτης διασταύρωσης της Viale Regina Margherita και της Piazza Pitagora (δηλ. εκτείνονται μεταξύ των εμπορικών δραστηριοτήτων Kasanova και των μπαρ La Siciliana και Moka, της περιοχής του θεάτρου Απόλλωνα, κ.λπ.).

Από τις 8.30 π.μ. (9:30 ώρα Ελλάδος) και μετά, επομένως, ΔΕΝ θα είναι πλέον δυνατή η πρόσβαση στην Πλατεία Πυθαγόρα, την οδό Nuova Poggioreale, την οδό Mario Nicoletta και το ιστορικό κέντρο με οχήματα κατά μήκος της Viale Regina Margherita, που προέρχονται από την περιοχή του κυκλικού κόμβου Largo Gaele Covelli/Turano.

Ως εκ τούτου, από τις 8.30 π.μ. (9:30 ώρα Ελλάδος) της Δευτέρας 11 Δεκεμβρίου, τα οχήματα θα αποκλειστούν προς αυτή την κατεύθυνση, στη διασταύρωση Largo Gaele Covelli/Viale Regina Margherita (περιοχή Starbene).

 

Η διάβαση πεζών στο επηρεαζόμενο τμήμα ΔΕΝ θα υποστεί καμία αλλαγή, ενώ η στάση του λεωφορείου στην Πλατεία Πυθαγόρα θα ακυρωθεί μέχρι νεωτέρας.

 

Εναλλακτικές διαδρομές με αυτοκίνητο για να φτάσετε στις οδούς Nuova Poggioreale, Mario Nicoletta και το ιστορικό κέντρο:

· μέσω NUOVA POGGIOREALE πάρτε μέσω C. Crea, corso Giuseppe Mazzini, οδού Vittorio Veneto, via Roma, via Luigi Settino, via Francesco Sculco, via Luigi Pantusa.

· ΠΡΟΚΥΜΑΙΑ: διασχίστε τη Viale Regina Margherita προς την κατεύθυνση της οδού Cristoforo Colombo ή, εναλλακτικά, της οδού Miscello da Ripe.

· ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ διασχίστε τις οδούς C. Crea, corso Giuseppe Mazzini, Vittorio Veneto, Roma, via Luigi Settino, Francesco Sculco, Luigi Pantusa, corso Messinetti, piazza Duomo.

Όσοι θέλουν να περπατήσουν μέχρι το Portici, την Πλατεία Πυθαγόρα και το αρχικό τμήμα της οδού Mario Nicoletta μπορούν εύκολα να σταθμεύσουν στην Piazzale Nettuno, στη Via Miscello da Ripe και κατά μήκος της Viale Regina Margherita προς Viale Cristoforo Colombo.

Επισημαίνεται ότι ειδικό διάταγμα απαγόρευσης στάθμευσης – με αναγκαστική απομάκρυνση – ισχύει σε ολόκληρη την περιοχή που επηρεάζεται από τη συναρμολόγηση της σκηνής και του εξοπλισμού από τις 04.00 (5:00 ώρα Ελλάδος) το πρωί της Δευτέρας και ότι οι υποχρεωτικές οδικές πινακίδες απαγόρευσης έχουν ήδη τοποθετηθεί στο χώρο εδώ και ημέρες.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πρόοδος των εργασιών θα παρακολουθείται συνεχώς και θα ακολουθεί ενημέρωση για τα μέτρα που θα υιοθετούνται κατά καιρούς ώστε να δημιουργείται όσο το δυνατόν λιγότερη ταλαιπωρία στην κυκλοφορία οχημάτων, στους κατοίκους και στους εμπορικούς φορείς.

 

Πηγή: crotoneok 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *