Uncategorized

Ο Δήμος Pomarico (Βασιλ.) συμμετέχει σε μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης κατά της βίας κατά των γυναικών

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια συλλογική δέσμευση να σταματήσει η βία. Ο Δήμος Pomarico συμμετέχει σε μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης κατά της βίας κατά των γυναικών.
Προγραμματίζονται εργαστήρια, συναντήσεις και εκπαιδευτικό υλικό με στόχο την ενημέρωση και τη συμμετοχή των μαθητών σε έναν ανοιχτό διάλογο για τον τρόπο πρόληψης και καταπολέμησης της έμφυλης βίας. Αυτό κάνει ο Δήμος Pomarico για να παρέχει πόρους και συνεχή υποστήριξη ως μέρος μιας εκστρατείας ευαισθητοποίησης που δίνει πάνω απ’ όλα ένα ακριβές μήνυμα στις νέες γενιές και αποτελεί ένα είδος πολιτισμικού μηνύματος για τις συμπεριφορές που πρέπει να υιοθετηθούν για την καταπολέμηση κάθε κινδύνου. επεισοδίων ή καταστάσεων βίας.
Ο Δήμος Pomarico, προωθώντας μια ειδική πρωτοβουλία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, που έχει προγραμματιστεί για τις 25 Νοεμβρίου, δείχνει ότι δραστηριοποιείται ενεργά στον αγώνα κατά της βίας κατά των γυναικών. «Ας πούμε μαζί ΟΧΙ στη βία κατά των γυναικών και το φύλο», είναι το σύνθημα που προσδιόρισε η Σύμβουλος Πολιτισμού Beatrice Difesca για να υπογραμμίσει τη σημασία της συλλογικής δέσμευσης για την καταπολέμηση αυτού του ευρέως διαδεδομένου φαινομένου. «Η βία κατά των γυναικών είναι απαράδεκτη και πρέπει να συνεργαστούμε για να βάλουμε τέλος σε αυτή την αδικία. Η εκπαίδευση στα σχολεία είναι απαραίτητη για την εκπαίδευση των νέων γενεών στον σεβασμό και την ισότητα των φύλων», δήλωσε η δημοτική σύμβουλος Difesca.
Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε μια στιγμή προβληματισμού στις τάξεις του σχολικού συγκροτήματος Pomarico μαζί με τα παιδιά των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, «Το σχολείο μας δεσμεύεται για την ολόπλευρη εκπαίδευση των μαθητών, συμπεριλαμβανομένης της ευαισθητοποίησης σε κοινωνικά θέματα σημασία τόσο κρίσιμη όσο η βία κατά των γυναικών – δηλώνει η διευθύντρια του σχολείου Δρ. Alma Tigre Ευχαριστούμε τον Δήμο, με τον οποίο συνεργαζόμαστε ενεργά για την επιτυχία αυτής της εκστρατείας, καθώς είναι ένας δρόμος που πρέπει να προχωρήσουμε μαζί για την εκπαίδευση του σεβασμού και της μη βίας ξεκινώντας από την εκπαίδευση στο σχολείο με τη συνεργασία οικογενειών. Μεταξύ των στόχων της Ατζέντας 2030 είναι η ισότητα των φύλων και η συνεχής δουλειά των δασκάλων και των δασκάλων του σχολείου θα είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε αυτό το θέμα». Αύριο όμως στις 15.30 θα γίνει και κατάθεση λουλουδιών στη μνήμη των θυμάτων βίας το βράδυ με τα εγκαίνια κόκκινου πάγκου. Εμπορικές δραστηριότητες, όπως πάντα ευαίσθητες στο θέμα, θα συμμετάσχουν και στις πρωτοβουλίες που προωθεί η δημοτική διοίκηση, βάζοντας κόκκινη κορδέλα έξω από τις επιχειρήσεις τους. «Η βία κατά των γυναικών είναι μια κοινωνική μάστιγα που απαιτεί τη μέγιστη δέσμευση από όλους – δήλωσε ο δήμαρχος Francesco Mancini –. Με αυτήν την εκστρατεία ευαισθητοποίησης στα σχολεία πιστεύουμε ακράδαντα ότι η εκπαίδευση αντιπροσωπεύει το κλειδί για ένα μέλλον χωρίς βία».
«Ενώνοντας τις δυνάμεις του με την κοινότητα, ο Δήμος Pomarico – καταλήγει η δημοτική σύμβουλος Difesca – επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του για τη δημιουργία ενός ασφαλούς και σεβασμού περιβάλλοντος για όλες τις γυναίκες, καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία».

 

Pomarico, 24 Νοεμβρίου 2023

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό:

 

 

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *