ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κουλτούρα και φαγητό στο ιστορικό κέντρο του Pomarico (Βασ.)

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πολιτισμός και φαγητό στο ιστορικό κέντρο του Pomarico. Από αύριο αγοραστές και τουριστικοί πράκτορες θα είναι καλεσμένοι σε μια Εκπαιδευτική Περιοδεία Τύπου για να αναδείξουν την τοπική πολιτιστική και γαστρονομική κληρονομιά.

Η δημοτική διοίκηση Pomarico διοργανώνει, στις 17 και 18 Νοεμβρίου 2023, Εκπαιδευτική Περιοδεία Τύπου αφιερωμένη σε αγοραστές και τουριστικούς φορείς, με στόχο την παρουσίαση της ιστορικής διαδρομής του δήμου, που ανακαινίστηκε πρόσφατα με τον διαγωνισμό «Last Miglio», και την προώθηση την υπεροχή του τοπικού φαγητού. Στη διήμερη εκδήλωση στο Pomarico θα παραστούν 12 αγοραστές από διαφορετικές ιταλικές περιοχές, καθώς και η ενεργή συμμετοχή τοπικών φορέων.

Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας περιλαμβάνει βόλτα, με αφετηρία το Δημαρχείο, στο ιστορικό κέντρο και ξεναγήσεις στους αναστηλωμένους χώρους και επίσκεψη στο Μουσείο Αγροτικού Πολιτισμού, όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με ντόπιους παραγωγούς. Στη συνέχεια, στο Palazzo Marchesale θα πραγματοποιηθεί μια εστίαση στον τουρισμό με θέμα “Pomarico Κουλτούρα & Φαγητό”, όπου θα πραγματοποιηθεί η τουριστική διαδρομή, τα νέα εργαλεία για την προώθηση του προορισμού, όπως η πύλη Visit Pomarico, και μια έκθεση συνεργατών. θα παρουσιαστούν τεχνικοί και τοπικές εταιρείες, δραστηριότητες προϊόντων και τοπικές παραγωγές. Ο Δήμος Pomarico ελπίζει ότι αυτή η εκδήλωση θα δημιουργήσει διαρκές ενδιαφέρον για την κοινότητα και τον πολιτιστικό της πλούτο, τα τρόφιμα και το κρασί

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανοίγουμε τις πόρτες του Pomarico στους επαγγελματίες του κλάδου, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον πλούτο της ιστορίας μας και να απολαύσουν τις απολαύσεις της παραδοσιακής μας κουζίνας – δήλωσε ο δήμαρχος του Pomarico Francesco Mancini –. Αυτή η Περιοδεία Εκπαιδευτικού Τύπου αντιπροσωπεύει μια μοναδική ευκαιρία να ευαισθητοποιήσουμε τις πολιτιστικές μας ρίζες και τη γαστρονομική μας κληρονομιά».

«Η ανακαινισμένη ιστορική διαδρομή αντιπροσωπεύει μια απτή δέσμευση για τη διατήρηση και την ενίσχυση του παρελθόντος μας – πρόσθεσε η δημοτική σύμβουλος πολιτισμού Beatrice Difesca –. Επιπλέον, θέλουμε να αναδείξουμε την ποικιλομορφία και την αυθεντικότητα των τοπικών προϊόντων διατροφής μας, με την άμεση παρουσία τοπικών εταιρειών. Η εκδήλωση αυτή όχι μόνο προσφέρει μια πολιτιστική εμπειρία, αλλά στηρίζει ενεργά τις επιχειρήσεις της περιοχής μας, προωθώντας την παραγωγή και την ταυτότητά τους».

 

Pomarico, 16 Νοεμβρίου 2023

 

 

Piano di Azione START2020 del GAL START 2020 S.r.l.

PSR: 2014 – 2020

AVVISO PUBBLICO 19.2.B.2.1.A – PROGETTI SOSTENIBILI DI COMUNITA’ – LINEA DI INTERVENTO 1 – “ULTIMO MIGLIO”

 

 

 

 

 

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *