ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#CapodannoRai (Πρωτοχρονιά Rai) – Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε, ο Κρότωνας ετοιμάζεται για τη μεγάλη εκδήλωση

Υπάρχει πολλή περιέργεια για τη δουλειά που θα πρέπει να γίνει για να φιλοξενήσει το “Η χρονιά που έρχεται”, τη μετάδοση Rai που φιλοξενείται από την Amadeus που κρατά συντροφιά στους Ιταλούς την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και η οποία φέτος θα μεταδοθεί ζωντανά από την Piazza Pitagora.
Η άφιξη των πρώτων οχημάτων για τη συναρμολόγηση του mega stage αναμένεται στις 11 Δεκεμβρίου, τα οποία θα έχουν μέγεθος 30×25 μέτρα (750τ.μ.) και θα συναρμολογούνται στη διασταύρωση μεταξύ via Cutro και via Mario Nicoletta με θέα προς Via Poggio Reale, τα παρασκήνια, ωστόσο, θα στηθούν στη Via Regina Margherita κοντά στο μπαρ Moka και το Apollo.
Η επαρχία διέθεσε το γυμναστήριο του Κλασσικού Λυκείου «Πυθαγόρας» που θα φιλοξενήσει τα καμαρίνια για τους καλλιτέχνες.

Όταν έχουμε, σε λίγες μέρες, τον τελικό σχεδιασμό της σκηνής, θα μπορούμε επίσης να καταλάβουμε πώς και πού θα στηθεί το Green Room, ένα άλλο σημαντικό στοιχείο στο χωριό Rai που θα χτιστεί στην καρδιά του Κρότωνα.
Στον κόσμο της ψυχαγωγίας ή του θεάματος, το Green room είναι ο χώρος που χρησιμεύει ως “αίθουσα αναμονής” για καλλιτέχνες πριν και μετά από μια παράσταση, μια έκθεση, μια συναυλία ή κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος στην παράσταση, όταν δεν είναι απασχολημένοι στη σκηνή.
Στην περίπτωση της παραμονής της Πρωτοχρονιάς του Rai, το Green Room θα είναι λοιπόν ο (κλειστός) χώρος αφιερωμένος στους καλλιτέχνες για να ανανεωθούν, να φάνε και να πιουν κάτι, να περιμένουν με ησυχία και άνεση τη σειρά τους στη σκηνή. Προφανώς στις 30 και 31 Δεκεμβρίου το Green Room θα είναι ιδιαίτερα εξοπλισμένο για να διασφαλίσει ότι οι καλλιτέχνες μπορούν επίσης να γιορτάσουν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Η Περιφέρεια Καλαβρίας έχει ήδη αναθέσει τη δημιουργία αυτής της περιοχής σε εταιρεία.
Το πράσινο δωμάτιο στην Piazza Pitagora θα ονομάζεται “Casa Calabria” και θα περιέχει όλα τα καλά πράγματα που παράγει η Καλαβρία στους τομείς των τροφίμων, του κρασιού και των ποτών γενικότερα.

Εν τω μεταξύ, τις τελευταίες ημέρες είμαστε μάρτυρες των πρώτων επεμβάσεων στην Piazza Pitagora: τετραγωνισμός των δέντρων στη via Regina Margherita, απομάκρυνση αναρριχητικών φυτών, ειδικά εκείνων που συνδέονται με το σύστημα κάμερας παρακολούθησης βίντεο της Piazza Pitagora.
«Περιμένουμε τον καθορισμό του σχεδίου ασφαλείας – μας λέει ο αντιδήμαρχος Κρότωνα, Sandro Cretellaγια πιο συγκεκριμένες παρεμβάσεις. Πρέπει ακόμη να επισημοποιήσουμε τη συμφωνία με την Calabria Film Commission για τις παρεμβάσεις της αρμοδιότητάς μας, που θα έχουν τη μορφή σύμβασης ανάθεσης υπηρεσιών ασφαλείας και τα λοιπά».
Η επιτροπή δημόσιας ψυχαγωγίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης αναμένεται να συνεδριάσει γύρω στις 20 Νοεμβρίου.
«Η δημοτική διοίκηση έχει αναλάβει – συνεχίζει ο Cretella – να ολοκληρώσει όλες τις εργασίες συμπληρωματικές της συναρμολόγησης της σκηνής έως τις 7 Δεκεμβρίου».
Τις επόμενες μέρες η Piazza Pitagora θα ασφαλτοστρωθεί ξανά, ώστε ο χώρος που θα πρέπει να φιλοξενήσει, όχι μόνο τη mega stage, αλλά και το πολυπληθές κοινό που αναμένεται για εκείνες τις μέρες, ομοιογενής και χωρίς κινδύνους».

Πρόβες: παράσταση πριν από την παράσταση
Ένα κοινό που δεν θα συγκεντρωθεί μόνο το βράδυ και το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου, αλλά θα αρχίσει να συνωστίζεται στην Piazza Pitagora ήδη από τις 27 Δεκεμβρίου όταν έχουν προγραμματιστεί οι πρώτες πρόβες της παράστασης.
Τα ονόματα των καλλιτεχνών θα πρέπει να είναι γνωστά γύρω στα μέσα Δεκεμβρίου, επίσης επειδή οι πρώτες πρόβες για το σόου θα ξεκινήσουν στις 16 Δεκεμβρίου στα στούντιο Rai στη Ρώμη.
Από τις 26 Δεκεμβρίου, ωστόσο, οι πρόβες θα μεταφερθούν στο Crotone όταν θα έρθει το χορευτικό (20 στοιχεία, 15 μπαλαρίνες και 5 άνδρες) και η ορχήστρα που αποτελείται από 24 μάστερ (12 άνδρες και 12 γυναίκες). Από τις 27 και μετά οι καλλιτέχνες θα έρχονται με το προσωπικό της Amadeus.
Η παράσταση, λοιπόν, θα ξεκινήσει στις 11 Δεκεμβρίου με την έναρξη της συναρμολόγησης της σκηνής Rai, η οποία θα προσελκύσει ήδη πολλούς περίεργους και από τις 27 θα μπορούν να δουν οι καλλιτέχνες, ενώ στις 30 οι γενικές πρόβες του ” Η χρονιά που έρχεται».

 

 

Πηγή: https://shorturl.at/erAH3

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *