ΥΓΕΙΑ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Νοσοκομείο Monopoli-Fasano: έγκριση διαγωνισμού από την ΥΥ Μπάρι για την κατασκευή νέων οδών πρόσβασης

Οι εργασίες αφορούν την ανακατασκευή των τριών βασικών κλάδων του οδικού συστήματος που επιτρέπουν την είσοδο σε όλο τον περιβάλλοντα χώρο και στα επείγοντα. Αναδείχθηκαν και οι νικητές του διαγωνισμού που είχε ως στόχο τη δημιουργία έργων τέχνης για τον καλλωπισμό των χώρων του νοσοκομείου

 

Πράσινο φως για τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό για τις εργασίες κατασκευής των οδικών υποδομών πρόσβασης στο νέο νοσοκομείο Monopoli-Fasano. Η Τοπική Υγειονομική Υπηρεσία του Μπάρι ενέκρινε τον διαγωνισμό και τις σχετικές ρυθμίσεις συνολικής αξίας 9.234.748 € (εκ των οποίων 179.660€ για δαπάνες ασφαλείας).

Το έργο που θα δημοπρατηθεί, μετά τη δημοσίευσή του στην ΕΕΕΕ (Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και της Ιταλικής Δημοκρατίας, χρηματοδοτείται μέσω της περιφερειακής νομοθεσίας και έχει προηγουμένως λάβει ευνοϊκή γνώμη από την Υπηρεσία Διαχείρισης Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Απουλίας. Η παρέμβαση συνίσταται ειδικότερα στην πλήρη ανακαίνιση των τριών κεντρικών οδικών κλάδων που επιτρέπουν την πρόσβαση στη δομή του νοσοκομείου και σε όλο τον περιβάλλοντα χώρο, συμπεριλαμβανομένης της οδού πρόσβασης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, για έναν οδικό άξονα που αναπτύσσεται συνολικά περίπου 2,5 χλμ. .

Οι διοικητικές διαδικασίες συνεχίζονται παράλληλα για την ολοκλήρωση του νέου νοσοκομείου και τη δημιουργία της δομής με έπιπλα, τεχνολογικό εξοπλισμό, συσκευές υγειονομικής περίθαλψης και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για να λειτουργήσει και να λειτουργήσει.

«Ο τομέας εταιρικής τεχνικής διαχείρισης, σε συνέργεια με την κλινική μηχανική και τον τομέα διαχείρισης κληρονομιάς – αναφέρει δελτίο της ΥΥ – έχει ετοιμάσει ευρωπαϊκό διαγωνισμό, που εγκρίθηκε και αποφασίστηκε από τη Γενική Διεύθυνση την περασμένη 12η Οκτωβρίου, για την ολοκλήρωση και προετοιμασία των χειρουργείων, των κόκκινων αιθουσών και της αίθουσας αυτοψίας του νοσοκομείου, έναντι αξίας 11.000.000€ και 700.000€».

Ωστόσο, η προκήρυξη του διαγωνισμού για καλλιτέχνες που στοχεύουν στη δημιουργία έργων τέχνης που προορίζονται για τον εξωραϊσμό του νέου νοσοκομείου έχει ήδη απονεμηθεί. Οι νικητές είναι πέντε και είναι καλλιτέχνες εθνικής και διεθνούς φήμης που καλούνται να ερμηνεύσουν, με τα έργα τους, το τοπίο της πλούσιας σε αιωνόβια ελαιόδεντρα πεδιάδας της Μονόπολης-Φασάνου, βυθισμένου σε ένα αγροτικό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από ξερολιθιές.

Για την παρτίδα 1, που περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός έργου στον χώρο μπροστά από το καταφύγιο και το σιντριβάνι, νικητής ήταν ο Arcangelo Sassolino από τη Vicenza, ένας καλλιτέχνης πολύ δραστήριος στη Νέα Υόρκη και γνωστός για τα γλυπτά του που χρησιμοποιούν τεχνολογία και βιομηχανικά υλικά όπως ανοξείδωτο ατσάλι, γυαλί ή σκυρόδεμα. Για την παρτίδα 2, για την οποία θα δημιουργηθεί ένα έργο που θα καταλαμβάνει το πάνω μέρος και στις τέσσερις πλευρές της αίθουσας/αίθουσας στο ισόγειο, νικητής είναι ο Lorenzo De Rita, ένας Ρωμαίος καλλιτέχνης που ζει και εργάζεται στο Άμστερνταμ όπου και διευθύνει το The Soon Institute (μια ομάδα εφευρετών που πειραματίζονται με νέες μορφές επικοινωνίας) και την Katia Pugach, μια καλλιτέχνιδα γεννημένη στη Σεβαστούπολη (Κριμαία), αλλά δραστηριοποιείται στη Ρώμη και ασχολείται ιδιαίτερα με τον πειραματισμό με μορφές τέχνης που χαρακτηρίζονται από την επιθυμία για μια νέα επαφή με τη φύση.

Η τρίτη παρτίδα, η οποία περιλαμβάνει την εγκατάσταση εννέα έργων στους χώρους αναμονής του πρώτου και του δεύτερου ορόφου, κατακυρώθηκε επίσης σε ένα δίδυμο: Gioacchino Pontrelli και Marco Colazzo. Ο πρώτος, με καταγωγή από το Σαλέρνο αλλά κάτοικος Ρώμης όπου εκπαιδεύτηκε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών, είναι γνωστός κυρίως για την έρευνά του στον τομέα της ερμηνείας και της επανεξέτασης αντικειμένων που καθορίζουν την τρέχουσα πραγματικότητα. Ο Colazzo, ένας εξήνταχρονος καλλιτέχνης που ζει και εργάζεται στη Ρώμη, έχει ουσιαστικά αναπτύξει μια ιδέα ζωγραφικής που ενισχύει τις νατουραλιστικές προτάσεις και είναι παρών με τα έργα του σε πολλές ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.

 

Πηγή: https://shorturl.at/eghU4

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *