ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Αεροδρόμιο «Κοιλάδα των Ναών» (Σικ/Ακράγ.), συγκεντρώθηκαν 2 εκ. ευρώ για το μετοχικό κεφάλαιο: η Α.Ε. θα γίνει πραγματικότητα εντός του έτους

Ωστόσο, το έργο εξακολουθεί να είναι αποκομμένο από το εθνικό σχέδιο μεταφορών και αυτό καθιστά την εφαρμογή του πολύ πιο περίπλοκη

 

Από τις 5 Ιουνίου, ημέρα της επίσημης παρουσίασης, έχουν πουληθεί 2.007 μετοχές, συνολικού ύψους 2 εκατ. ευρώ, για την Α.Ε. “Agrigento Valle dei Templi”. Αυτά είναι τα στοιχεία στο τέλος της φάσης εγγραφής των μετοχών της εταιρείας που θα έχει ως στόχο να διέπει τη διαδικασία δημιουργίας του επαρχιακού αεροδρομίου.

«Σήμερα καταφέραμε να επιτύχουμε τον πρώτο σημαντικό στόχο που ήταν, στην πραγματικότητα, η εγγραφή των μετοχών της εταιρείας – λέει ένας από τους υποστηρικτές του αεροδρομίου του Ακράγαντα, ο ακραγαντίνος βουλευτής Calogero Pisano -. Ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε χάρη στη δουλειά της ομάδας . Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους επιχειρηματίες που θέλησαν να επενδύσουν στην υπό ίδρυση εταιρεία και ειδικότερα τους επιχειρηματικούς ομίλους Geraci, Matina, Milia, Mirabile και Sodano για την καθοριστική τους συμβολή. Ευχαριστώ επίσης από καρδιάς ολόκληρη την επιτροπή προώθησης και τον πρόεδρο του Σωματείου των Συμβολαιογράφων, Claudia Gucciardo    για το θεμελιώδες έργο που έχει γίνει μέχρι τώρα».

 

Οι συνδρομητές θα κληθούν να πληρώσουν το 25% της αξίας των εγγεγραμμένων μετοχών έως τις 31 Δεκεμβρίου, ακολουθούμενη από την επίσημη ίδρυση της Α.Ε.

Ίσως μέχρι εκείνη την ημερομηνία το αεροδρόμιο του Ακράγαντα να ενταχθεί στο Εθνικό Σχέδιο Μεταφορών, παρά τα αιτήματα του Δήμου.

 

Πηγή: https://shorturl.at/auDS2

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *