ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φλεγραία Πεδία, διπλός σεισμός έγινε αισθητός στη Νάπολη

Οι σεισμογράφοι κατέγραψαν δύο δονήσεις στις 11.02, με διαφορά μόλις λίγων δευτερολέπτων. Το εκτιμώμενο μέγεθος είναι 3,0 και 2,5 Ρίχτερ. Στη συνέχεια σειρά σεισμών

 

Ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός σήμερα το πρωί στις 11.02 στη Νάπολη και στην περιοχή των Φλεγραίων Πεδίων. Πρόκειται για ένα διπλό βραδυσεισμικό γεγονός, που για πολλούς κατοίκους έφερε αναμνήσεις από αυτό που συνέβη πριν από λίγες ημέρες, στις 7 Σεπτεμβρίου, με μέγεθος 3,8 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα του INGV, το επίκεντρο, σε βάθος 1,4 χιλιομέτρων, θα πρέπει να βρίσκεται κοντά στη Σολφατάρα. Το καταγεγραμμένο μέγεθος είναι αντ ‘αυτού 3,0, με ένα δεύτερο συμβάν πρακτικά την ίδια στιγμή – θα έπρεπε να έχει συμβεί περίπου 8 δευτερόλεπτα αργότερα, με ένα πρακτικά επικαλυπτόμενο ίχνος σεισμογράφου – που υπολογίζεται αντ ‘αυτού σε μέγεθος 2,5.

Οι σεισμογράφοι κατέγραψαν στη συνέχεια ένα σεισμικό σμήνος μικρότερων γεγονότων.

Η πρόσκληση για ηρεμία από τον δήμαρχο Pozzuoli
«Όλοι αισθανθήκαμε τον σεισμό των 11:02, μεγέθους 3,0 – είναι η σημείωση από τον Gigi Manzoni, δήμαρχο του Δήμου Pozzuoli – Καλώ όλους να ηρεμήσουν, ιδιαίτερα όσον αφορά τα σχολεία. Μια σειρά σεισμικών γεγονότων βρίσκεται σε εξέλιξη, με πολύ μικρό μέγεθος (λιγότερο από 1,0): διευθυντές σχολείων, χειριστές και δάσκαλοι είναι έτοιμοι να διαχειριστούν την κατάσταση, γι’ αυτό ζητώ από τους γονείς να παραμείνουν ψύχραιμοι γιατί τα παιδιά και οι νέοι είναι ασφαλείς. Θα σας ενημερώσουμε μόλις το Παρατηρητήριο μας παράσχει νέες πληροφορίες».

Ο χορός των σεισμών τη νύχτα
Λίγες ώρες νωρίτερα, από χθες το απόγευμα μέχρι τα μέσα της χθεσινής νύχτας, είχαν καταγραφεί 7 δονήσεις μεγέθους από 1,0 έως 1,4 Ρίχτερ. Μία σειρά σεισμών που σημειώθηκαν σε εστιακό βάθος μεταξύ 1 και 3 χλμ.

 

La scossa di bradisismo del 22 settembre 2023

 

Πηγή: https://bit.ly/3RxrazJ

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *