ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κρότωνας – έκκληση για συλλογή υπογραφών: “Ας σώσουμε το Κλασικό Λύκειο Πυθαγόρα”

«Ας σώσουμε το Κλασικό Λύκειο Πυθαγόρα», η έκκληση προέρχεται από ορισμένους πρώην μαθητές που αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια ηλεκτρονική αίτηση για να προστατεύσουν το ιστορικό ινστιτούτο από μια πιθανή συγχώνευση.

Στο προσχέδιο της διαστασιολόγησης του σχολείου που έχει συντάξει η επαρχία του Κρότωνα ενόψει του επίσημου εγγράφου που θα αποσταλεί στην περιοχή της Καλαβρίας έως τις 30 Σεπτεμβρίου, φαίνεται ότι το Λύκειο Πυθαγόρας δεν έχει τις προϋποθέσεις να διατηρήσει την αυτονομία του.

Αντιμέτωποι με αυτήν την πιθανότητα, δάσκαλοι, πρώην μαθητές και πολίτες αποφάσισαν να την αντιταχθούν με μια συλλογή υπογραφών που ξεκίνησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Σήμερα – διαβάζουμε στην αναφορά – ένα κυβερνητικό σχέδιο για την αναδιοργάνωση του δικτύου των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων προτείνει την αφαίρεση του μοναδικού κλασικού λυκείου από την επικράτεια για να παραδοθεί σε έναν ανώνυμο επαρχιακό «πόλο» το μονοπώλιο του ανθρωπιστικού, επιστημονικού και τεχνολογικού εκπαίδευση: έτσι χτυπά στην καρδιά ενός ινστιτούτου όπως αυτό του Πυθαγόρα και μιας κοινότητας που τα τελευταία χρόνια μπόρεσε να αντισταθεί στις προκλήσεις της αλλαγής και της κοινωνικής δυναμικής, επιβεβαιώνοντας τον εαυτό της ως σημείο αναφοράς στην περιοχή, χωρίς ποτέ να εγκαταλείψει τη διαφάνεια , την καινοτομία και την υπεράσπιση της δικής της πολιτιστικής ταυτότητας. Η απώλεια της αυτονομίας δεν είναι μια ανώδυνη επέμβαση. Είναι σαν να χάνεις την ταυτότητα σου.

Είναι σαν να αλλάζεις το όνομά σου. Για αυτούς τους λόγους, θέλουμε να εκφράσουμε δημόσια τη διαφωνία μας και να ζητήσουμε από τις αρμόδιες αρχές μια άμεση και συγκεκριμένη δέσμευση να αποφύγουν το μέγεθος που βασίζεται μόνο σε μαθηματικούς υπολογισμούς και αριθμητικές αναλογίες. Είναι μια επέμβαση που μας τρομάζει πολύ!! Είναι καθήκον να δώσουμε ένα σήμα για ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα που είναι επίσης μνημείο της ταυτότητας της πόλης του Κρότωνα. Ένα θεμελιώδες κομμάτι της χώρας και της ιστορίας της. Πρέπει να ξεπεράσουμε τους άκαμπτους και ψυχρούς υπολογισμούς και την άνυδρη λογική των αριθμών, που είναι δύσκολο να συμβιβαστούν με την αξία του πολιτισμού και της εκπαίδευσης ως θεμελιωδών στοιχείων για την ατομική και κοινωνική χειραφέτηση του καθενός μας. Το ανησυχητικό είναι ο κανόνας που περιλαμβάνεται στον τελευταίο νόμο περί προϋπολογισμού που θα μπορούσε να υπονομεύσει την αυτονομία του Λυκείου της πόλης».

 

Για υπογραφή κάντε κλικ εδώ: https://shorturl.at/bIUY3

 

 

Πηγή: https://bit.ly/3ZkFT2V

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *