ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Εκκίνηση διαδικασίας ανάθεσης υπηρεσιών μεταφορών από την Περιφέρεια Σικελίας για τις άγονες γραμμές

Υπεγράφη χθες το διάταγμα για την έγκριση της διαδικασίας με διαπραγμάτευση για την ανάθεση παραχώρησης για τη θαλάσσια μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων (συμπεριλαμβανομένων των επικίνδυνων) με πλοία ro-ro υπό καθεστώς δημόσιας υπηρεσίας με χρηματική αποζημίωση.

Η Περιφέρεια Σικελίας έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για την ανάθεση των υπηρεσιών ναυτικής σύνδεσης για τα μικρότερα νησιά (άγονες γραμμές). Υπεγράφη χθες το διάταγμα έγκρισης της διαδικασίας με διαπραγμάτευση για την ανάθεση της παραχώρησης για τη θαλάσσια μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων (συμπεριλαμβανομένων των επικίνδυνων) με πλοία ro-ro, υπό καθεστώς δημόσιας υπηρεσίας με χρηματική αποζημίωση, για τη θαλάσσια εδαφική συνέχεια των μικρότερων νησιών. Η διάταξη φέρει την υπογραφή του γενικού διευθυντή του περιφερειακού τμήματος κινητικότητας, Salvo Lizzio.

Υπάρχουν τέσσερά διαφορετικά τμήματα που προβλέπει η διαδικασία: το πρώτο αφορά στις Αιολίδες Νήσους (Lipari) και έχει συνολικό ποσό περίπου 33.600.000€. Το δεύτερο, για τις Αιγάδες Νήσους (Egadi), ανέρχεται σε περίπου 14.800.000€, Αυτό που αφορά στις διασυνδέσεις με την Pantelleria είναι περίπου 24 .000.000€, ενώ το τελευταίο, για την Ustica, γύρω στα 15.500.000€. Τα εκάστοτε ποσά είναι προ ΦΠΑ.

Όσο για τις Πελάγιες Νήσους (Pelagie), αξίας 41.000.000€, σε αντίθεση με τα άλλα τέσσερα, των οποίων οι προσφορές εγκαταλείφθηκαν ή δεν κατακυρώθηκαν, ο κλήρος βρίσκεται σε διαδικασία οριστικής κατακύρωσης.

Η διαδικασία, η οποία είχε προηγουμένως κοινοποιηθεί τυπικά στους δημάρχους των δήμων των μικρότερων νησιών, θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων 30 ημερών. Προβλέπεται κοινωνική ρήτρα για τους επιτυχόντες, για τη διατήρηση των επιπέδων απασχόλησης στον κλάδο.

«Η προτεραιότητα της κυβέρνησης Schifani λέει ο σύμβουλος για την κινητικότητα Alessandro Aricòείναι η εγγύηση της βεβαιότητας των συνδέσεων μεταξύ των μικρότερων νησιών και της ηπειρωτικής χώρας. Αυτός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για την παροχή μιας βασικής υπηρεσίας για τους κατοίκους, τους εργαζόμενους και τους τουρίστες που ταξιδεύουν στα αρχιπελάγη. Θεωρούμε όμως απαραίτητη και τη διασφάλιση της απασχόλησης δεκάδων εργαζομένων που βλέπουν τη δουλειά τους σε κίνδυνο και για το λόγο αυτό έχουμε συμπεριλάβει την κοινωνική ρήτρα στο διάταγμα».

 

Πηγή: bit.ly/3LbsR1J

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *