ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Νάπολη Πρωταθλήτρια Ιταλίας 2023

Το Πρωτάθλημα είναι μαθηματικά μπλε

 

Η Νάπολη κατέκτησε το Πρωτάθλημα 2022/2023. Η αναμονή 33 ετών τελείωσε: η μπλε ομάδα είναι η Πρωταθλήτρια Ιταλίας με πέντε μέρες να απομένουν. Η ισοπαλία κόντρα στην Ουντινέζε την Πέμπτη 4 Μαΐου έδωσε τον τίτλο στην ομάδα του Σπαλέτι. Το πάρτι, που αργότερα ισοφάρισε εναντίον της Σαλερνιτάνα, αναβλήθηκε μόνο για λίγες μέρες.

Μετά την επιτυχία της Λάτσιο κόντρα στη Σασουόλο, η Νάπολι μπόρεσε να πανηγυρίσει στον αγωνιστικό χώρο και όχι από το ξενοδοχείο στο Ούντινε τη νίκη του τρίτου τίτλου στην ιστορία της, που έφτασε μετά τον τελευταίο του Μαραντόνα το 1990. Το γκολ του Λόβριτς κράτησε τα πάντα, μέχρι το σύμβολο άντρας: Όσιμεν. 22ο γκολ του Νιγηριανού επιθετικού και Σκουντέτο πλέον, πραγματικά, μαθηματικός.

Η Νάπολι παίρνει έτσι τον τίτλο αριθμητικά μετά από μια σεζόν που κυριαρχεί πολύ μακριά. Η άφιξη της Kvaratskhelia, καταστροφική στην πρώτη ιταλική της χρονιά, η οριστική έκρηξη του Osimhen, η ανακάλυψη του Kim και μετά ο Lobotka, ο αρχηγός Di Lorenzo, ο Raspadori και όλοι οι πρωταγωνιστές μιας επιτυχίας που το περασμένο καλοκαίρι φαινόταν δύσκολη, δεδομένου του αποχαιρετισμού στον Mertens. , Insigne, Koulibaly και Ghoulam.

Αντίθετα, η Νάπολι πήρε τη μοναχική κορυφή της βαθμολογίας στον ένατο γύρο της Serie A, χωρίς να την αποχωριστεί: απόλυτη βασίλισσα της Serie A 2022/2023, αποσπώντας όλους τους δειλούς διεκδικητές του τίτλου. Από τη Λάτσιο μέχρι την Ίντερ, περνώντας από την πρωταθλήτρια Ιταλίας Μίλαν, κανείς δεν έχει καταφέρει να συμβαδίσει με το σχήμα του Σπαλέτι.

 

ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΡΕΚΟΡ
Πέντε μέρες πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Η Νάπολι γίνεται μια από τις λίγες ομάδες που έχουν κατακτήσει το Scudetto με τόσα παιχνίδια πριν το τέλος: ισοφάρισε με το Τορίνο το 1948, τη Φιορεντίνα το 1956, την Ίντερ το 2007 και τη Γιουβέντους το 2019.

Οι Azzurri άγγιξαν τη μοναχική κορυφή στον αγώνα με τη Salernitana, αλλά η ισοπαλία του Dia το περασμένο Σαββατοκύριακο ανέβαλε τον τίτλο στον 33ο γύρο. Ένας τίτλος που αναβλήθηκε μόνο, έφτασε στα μέσα της εβδομάδας.

 

ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΕ ΟΛΑ
Αυτή τη στιγμή, ενόψει των πέντε τελευταίων γύρων του πρωταθλήματος, η Νάπολη βρίσκεται στην κορυφή όλων των πιο σημαντικών βαθμολογιών: μπορεί να υπολογίζει στον πρώτο σκόρερ της Serie A 2022/2023, ο Osimhen, ο βασιλιάς των ασίστ, Kvaratskhelia, έχει το η καλύτερη επίθεση και η καλύτερη άμυνα.

Χάρη στη νίκη του Scudetto, η Νάπολι θα παίξει στο επόμενο Champions League και στο ιταλικό Super Cup, που πλέον υποδέχεται τέσσερις ομάδες και όχι πλέον δύο. Και στις δύο περιπτώσεις, όμως, ήταν ήδη σίγουρη ότι ήταν ήδη αρκετούς γύρους στις δύο διοργανώσεις.

 

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΥ
Με την κατάκτηση του Scudetto ξεκινά το πάρτι. Στο Ούντινε, παίκτες του Σπαλέτι, οπαδοί των Ατζούρι στη Νάπολη και στην υπόλοιπη Ιταλία. Αλλά όχι μόνο αυτό, δεδομένου των πολλών Ναπολιτάνων θαυμαστών σε όλο τον κόσμο.

Η πρώτη αγκαλιά της πόλης με τους παίκτες θα πρέπει να γίνει την Παρασκευή, όταν η ομάδα του Σπαλέτι θα επιστρέψει στη Νάπολη.Ένα πρωτοφανές πλήθος αναμένεται να πανηγυρίσει τον Kvara, τον Osimhen και τους συμπαίκτες του.

Στη συνέχεια, θα είναι η σειρά της εσωτερικής πρόκλησης απέναντι στη Φιορεντίνα. Και τέλος, τον Ιούνιο, μετά τον 38ο γύρο, η παρέλαση με το ανοιχτό λεωφορείο που θα μεταφέρει το κύπελλο σε όλη την πόλη, μέχρι την Piazza del Plebiscito.

 

Πηγή: https://www.goal.com/it/notizie/napoli-campione-d-italia-22-23-scudetto-matematico-udinese-quando-torna-festa/blt2e0d017b9004bea9

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *