ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γιορτή Πρωταθλήματος: “Μια ατελείωτη απόλαυση”

Οι εικόνες της 4ης Μαΐου ώρα με την ώρα γυρίστηκαν στις γειτονιές της Νάπολης όπου υπήρχε στήριξη, ελπίδα και, τέλος, αγαλλίαση με όλη την πόλη

Κάτι εξαιρετικό πρέπει να συνέβη αν σε 97 χρόνια ιστορίας η Νάπολι έχει κερδίσει μόνο τρία Πρωταθλήματα, σε 120 χρόνια στη Serie A, μια ομάδα του Νότου έχει τερματίσει μπροστά από όλους μόνο 8 φορές. Η 4η Μαΐου είναι στην ιστορία της πόλης και θα είναι πάντα. Οι Ναπολιτάνοι το γνωρίζουν και περιμένουν εδώ και εβδομάδες τη μαθηματική βεβαιότητα της νίκης.

Η Napoli Today έχει βρεθεί σε διάφορες περιοχές της πόλης: Ισπανικές συνοικίες, Plebiscito, Lungomare, Fuorigrotta, Sanità. Αυτή είναι η ταινία ενός ατελείωτου πάρτι που συνεχίστηκε μέχρι τη νύχτα.

Η Νάπολη έχει χρωματιστεί με μπλε από νωρίς το απόγευμα. Στη via Toledo, αλλά κυρίως στην τοιχογραφία του Maradona, οι θαυμαστές συγκεντρώθηκαν για να ζήσουν μαζί τη μεγάλη αναμονή. Όπως συνέβη στη Fuorigrotta, όπου 50.000 άνθρωποι συνέρρευσαν από όλη την Ιταλία για να μπουν σε ένα γήπεδο χωρίς ομάδες, χωρίς να παίρνουν ποτέ τα μάτια τους από τις μεγάλες οθόνες.

Όταν στο 13ο λεπτό ο Λόβριτς κέρδισε τον Μέρετ δίνοντας προβάδισμα στην Ουντινέζε, ξαφνικά η πόλη σώπασε, σαν να έλεγε «όχι, όχι ξανά». Ο χρόνος γινόταν τρομερά γρήγορος και όσο περνούσαν τα λεπτά, τόσο ο φόβος μιας νέας αναβολής μεγάλωνε. Όταν στο 51 λεπτό ο Victor Osimhen εκσφενδόνισε το ριμπάουντ του Silvestri στο γκολ, μια κραυγή τύλιξε όλα τα τέταρτα. Από εκείνη τη στιγμή, το μόνο που έμεινε ήταν να περιμένουμε.

Στις 22.37 η Νάπολι στέφθηκε πρωταθλήτρια Ιταλίας για τρίτη φορά. Η Largo Maradona και η Fuorigrotta ήταν οι πρώτες περιοχές που εξερράγησαν. Παράξενα μέσα μεταφοράς έχουν εμφανιστεί μπροστά στο γήπεδο, ακάλυπτα αυτοκίνητα, φορτηγά βαμμένα μπλε. Η ροή του κόσμου κατευθύνθηκε προς το κέντρο: Lungomare, Plebiscito, Τεργέστη και Trento, Foria, Carlo III, από το γαλάζιο κύμα δεν γλίτωσε τίποτα. Ήταν ένα μεγάλο πάρτι, ένα μεγάλο πάρτι. Και δεν έχει τελειώσει ακόμα.

 

 

Πηγή: https://www.napolitoday.it/sport/calcio/festa-scudetto-tifosi-quartieri-napoli.html

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *