ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Απουλία μεταξύ των πρώτων περιοχών της Ιταλίας στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων

“Χρησιμοποιήθηκε το 98% των πόρων”

 

Η Απουλία βρίσκεται στην κορυφή της ιταλικής περιφερειακής κατάταξης για τις δαπάνες των διαρθρωτικών ταμείων της πολιτικής συνοχής της ΕΕ. Αυτό προκύπτει από ανάλυση, που αναφέρει το πρακτορείο Ansa, των στοιχείων που δημοσιεύονται στην πύλη Cohesion Data της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα οποία καλύπτουν την τάση των χορηγήσεων έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Στο τέλος του 2022, οι πιστοποιημένες δαπάνες της Περιφέρειας και οι αποζημιώσεις στις Βρυξέλλες ανήλθαν σε περίπου 4,3 δισ. από 4,4 του ταμείου την προγραμματική περίοδο 2014-2020, το οποίο στην περίπτωση της Απουλίας συνδυάζει τόσο το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ( ΕΤΠΑ), και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ). Επομένως, απομένουν περίπου 100.000.000€ να δαπανηθούν και να δηλωθούν μέχρι το τέλος του έτους, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν να χαθούν πόροι.

Η περίπτωση της Απουλίας -όπως αναφέρεται και πάλι από το Ansa- αποτελεί εξαίρεση όσον αφορά την ιστορική δυσκολία του Νότου στην απορρόφηση πόρων, επειδή επίσης -όπως η Καλαβρία και η Σικελία- είναι ο αποδέκτης ενός από τα υψηλότερα ποσά διαρθρωτικών πόρων.

 

Πηγή: https://www.mgrecianews.com/2023/04/28/puglia-tra-le-prime-regioni-italiane-per-la-spesa-dei-fondi-ue/

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *