ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κανένα stop στις αποβιβάσεις μεταναστών, 1.180 άτομα σε 36 ώρες

 

Χθες το απόγευμα, στο hotspot της Λαμπηδούσας βρίσκονταν 3.059 μετανάστες. Μέχρι και 389 επιβιβάστηκαν στο προγραμματισμένο πλοίο που έφτασε στο Λιμάνι του Εμπεδοκλή (Porto Empedocle) τα ξημερώματα

 

102 μετανάστες, σε τρία διαφορετικά σκάφη, διασώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από τα περιπολικά σκάφη του Λιμεναρχείου και της Guardia di Finanza στα νερά ανοιχτά της Λαμπηδούσας. Χθες έγιναν 20 αποβιβάσεις στο νησί με συνολικά 1.078 άτομα.

Στα τρία τελευταία σκάφη βρίσκονταν αντίστοιχα 28, 37 (10 γυναίκες και 2 ανήλικοι) και 37 άτομα με καταγωγή από τη Γουινέα, την Μπουρκίνα Φάσο, το Καμερούν, το Μάλι, το Σουδάν, την Τυνησία, το Μαρόκο και τη Συρία. Όλοι ανέφεραν ότι επιβιβάστηκαν στο Σφαξ της Τυνησίας.

 

Μεταφορές για να ελαφρύνει το hotspot

Ενενήντα, από τους 2.705 καλεσμένους του hotspot της Λαμπηδούσας, επιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος της Guardia di Finanza που είναι καθ’ οδόν προς το Ποτζάλο, όπου θα φτάσει σε 6,5 ώρες. Το πρωί, σύμφωνα με τις διατάξεις της Νομαρχίας του Ακράγαντα, σε συμφωνία με το υπουργείο Εσωτερικών θα μεταφερθούν άλλοι 250 μετανάστες με το πλοίο της γραμμής που θα φτάσει το βράδυ στο Λιμάνι του Εμπεδοκλή. Με 3 διαφορετικά στρατιωτικά αεροσκάφη, κατά τη διάρκεια της ημέρας, 3 ομάδες ατόμων, αντίστοιχα των 90, θα μεταφερθούν στα αεροδρόμια Trapani Birgi, Sigonella και Cagliari. Χθες το βράδυ, με το προγραμματισμένο πλοίο που έφτασε στο Λιμάνι του Εμπεδοκλή τα ξημερώματα, είχαν μεταφερθεί 389 μετανάστες.

 

 

Πηγή: https://www.agrigentonotizie.it/cronaca/lampedusa-migranti-sbarchi-trasferimenti-hotspot-27-aprile-2023.html

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *