ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σεισμοί στα Φλεγραία Πεδία (Νάπ.), De Luca: “επικαιροποίηση του σχεδίου εκκένωσης”

«Δεν υπάρχει συναγερμός αλλά καλό είναι να γίνει», εξηγεί ο Περιφερειάρχης

 

«Εργαζόμαστε για την ενημέρωση του σχεδίου αποχώρησης από τα Φλεγραία Πεδία (Campi Flegrei)», ανακοίνωσε ο Vincenzo De Luca ζωντανά στο Facebook. «Δεν υπάρχει συναγερμός, αλλά είναι καλό να επικαιροποιηθεί το σχέδιο», διευκρίνισε αργότερα. Η περιοχή έχει πληγεί τον τελευταίο χρόνο από πολύ μεγάλο αριθμό σεισμών (600 τον αριθμό μόνο τον Μάρτιο), αλλά αυτή τη στιγμή δεν διακρίνονται ιδιαίτερα κρίσιμα ζητήματα στον ορίζοντα», όπως εξηγεί ο Περιφερειάρχης.

Η Περιφέρεια συμμετείχε ήδη σε ορισμένες ασκήσεις με την εθνική πολιτική προστασία το 2019. Το σχέδιο προβλέπει την απομάκρυνση τυχόν πληγέντων πληθυσμών εντός 72 ωρών από τη στιγμή του συναγερμού. Η περιοχή Φλεγραία Πεδία (Campi Flegrei) πλήττεται εδώ και μήνες από σεισμούς και ανύψωση εδάφους, συνδεδεμένα με το φαινόμενο του βραδυσεισμού.

 

Το τρέχον σχέδιο

Το σχέδιο που επικαιροποιείται περιλαμβάνει τους δήμους Pozzuoli, Bacoli, Monte di Procida, Quarto, Giugliano, Marano και ορισμένες περιοχές του Δήμου Νάπολης: Δήμοι 9 (Soccavo και Pianura), 10 (Bagnoli και Fuorigrotta) και ορισμένα τμήματα των Δήμων 1 , 2, 5 και 8.

«Το σχέδιο προβλέπει σημεία συλλογής σε επτά Δήμους, 32 χώρους αναμονής, έξι χώρους συνάντησης για τη μεταφορά. Είναι ένα τεράστιο πρόγραμμα που πρέπει να ανανεώνεται συνεχώς», κατέληξε.

 

 

 

Πηγή: https://www.napolitoday.it/cronaca/terremoti-campi-flegrei-piano-evacuazione.html

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *