ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμαρχοι Κρότωνα, Catanzaro, Cosenza και Corigliano Rossano: σταματήστε την ειδική προστασία, θα δημιουργήσει “φαντάσματα”

«Συμμεριζόμαστε την πρωτοβουλία και την ανησυχία των συναδέλφων μας στη Ρώμη, το Μιλάνο, τη Νάπολη, το Τορίνο, τη Μπολόνια και τη Φλωρεντία σε σχέση με ένα ιδιαίτερα λεπτό ζήτημα όπως η μετανάστευση που επηρεάζει κοινωνικά τις περιοχές μας με ιδιαίτερο τρόπο. Τα δραματικά γεγονότα της 26ης Φεβρουαρίου στο Steccato di Cutro θα έπρεπε να είχαν οδηγήσει σε μη επείγοντα αλλά διαρθρωτικά μέτρα». Αυτό υποστηρίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι δήμαρχοι του Crotone, του Catanzaro, της Cosenza και του Corigliano-Rossano.

«Από την άλλη πλευρά, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με επιλογές που όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά μπορούν να οδηγήσουν σε επικίνδυνη οπισθοδρόμηση όσον αφορά την υποδοχή»– προσθέτουν. Η ενδεχόμενη ακύρωση της ειδικής προστασίας θα καταλήξει να δημιουργεί «φαντάσματα», ανθρώπους χωρίς δικαιώματα και δυνατότητες βοήθειας, με πραγματικό κίνδυνο να τους στείλει πίσω σε χώρες όπου δεν παρέχονται ανθρώπινα δικαιώματα. Γενικότερα, το πρόβλημα, όπως αναφέρθηκε, είναι διαρθρωτικού χαρακτήρα. Τα έκτακτα περιστατικά δεν μας πείθουν».

 

 

 

«Τα αποτελέσματα των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στην Καλαβρία, σε πολλούς τομείς, αναφέρουμε την Υγεία απλώς για να δώσουμε ένα παράδειγμα, είναι εκεί για να τα δουν όλοι και συγκεκριμένα, η διαχείριση της υποδοχής με όρους έκτακτης ανάγκης δεν μπορεί να αποφέρει κανένα όφελος όσον αφορά την ένταξη και την ένταξη. Ακριβώς επειδή ζούμε στο χωράφι, ως δήμαρχοι, την καθημερινή άφιξη πολλών ζωών, πολλών ιστοριών, αλλά ταυτόχρονα έχουμε ήδη αποδείξει ότι είναι δυνατόν να ακολουθήσουμε μονοπάτια πραγματικής ολοκλήρωσης, είμαστε απόλυτα συντονισμένοι με τους συναδέλφους μας δημάρχους και είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε οποιαδήποτε κοινή πρωτοβουλία για να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα με εποικοδομητικό τρόπο»– κατέληξαν οι Vincenzo Voce, Nicola Fiorita, Franz Caruso και Flavio Stasi.

Πηγή: https://www.mgrecianews.com/2023/04/17/sindaci-di-crotone-catanzaro-cosenza-e-corigliano-rossano-stop-protezione-speciale-creera-fantasmi/

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *